martie 2015
Festivalul de film Cannes, 2015
Tinerii critici de film din România îşi pot depune candidatura, până pe 13 martie 2015, pentru a participa la cea de-a 54-a ediţie a Semaine de la critique de la Cannes 2015, în cadrul unui proiect derulat de Institutul Francez din România, Institutul Cultural Român şi Secţiunea Semaine de la Critique. Proiectul le oferă tinerilor critici de film din mai multe ţări o oportunitate unică de a-şi promova munca şi a-şi aprofunda cunoştinţele despre cinema.
 
Ghidaţi de către un critic consacrat, cei patru tineri selecţionaţi, care, în 2015, vin din Franţa, Germania, Mexic şi România, vor crea o echipă redacţională şi vor scrie despre filmele şi evenimentele din secţiunea Semaine de la Critique. Cu prilejul întâlnirilor cu profesioniştii din domeniul cinematografiei şi criticii, ei vor avea ocazia să dezbată şi rolul criticii de cinema în contextul actual.
 
Zilnic, tinerii jurnalişti vor alimenta blogul sau site-ul Semaine de critique, în paralel cu scrierea unor reportaje, interviuri sau cu publicarea unor materiale video sau foto, care ar urma să apară şi pe celelalte reţele de socializare ale Semaine de la Critique.
 
Despre Semaine de la Critique
Săptămâna Criticii s-a dedicat, de la începuturile sale, descoperirii tinerelor talente în cinema. Creată de Sindicatul francez al Criticii de Cinema în 1962, secţiunea onorează prima şi a doua operă a cineaştilor din întreaga lume. În decursul timpului, aici au fost descoperite personalităţi ca Bernardo Bertolucci, Jean Eustache, Otar Iosseliani, Ken Loach, Wong Kar Wai, Jacques Audiard, Arnaud Desplechin, Bertrand Bonello, Jeff Nichols, François Ozon, Gaspar Noé sau Andrea Arnold.
Pentru fiecare ediţie sunt selectate 10 lungmetraje (din care 7 în competiţie) şi 10 scurtmetraje.
 
Condiţii de participare
Dorinţa de a contribui la redactarea cotidianului Semaine de la Critique 2015
 Desfăşurarea unei activităţi de critic de cinema amator sau semi-profesionist (blog, site, publicaţie) şi să fie familiarizat cu reţelele de socializare
 Vârsta între 22 şi 30 ani
 Cunoştinţe bune de limba engleză, scris şi oral
 Disponibilitate în perioada 11 - 23 mai 2015
 Cunoştinţele de limbă franceză constituie un avantaj
 
Dosarul de candidatură
 CV în limba engleză şi fotografie (precizaţi adresele reţelelor sociale pe care le deţineţi - facebook, twitter, instagram, pinterest...)
 O scrisoare în limba engleză, care să prezinte modul în care candidatul a descoperit domeniul cinematografiei şi al criticii, precum şi practica jurnalistică proprie ilustrată prin exemple (link-uri, articole etc).
 Trei scrieri critice scrise sau traduse în limba franceză sau limba engleză despre primul sau al doilea lungmetraj al unui regizor, la alegere (1.500 semne maximum). Precizaţi numărul de semne la finalul fiecărui articol.
 
DATA LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA CANDIDATURII: vineri, 13 martie 2015, ora 18.00, la adresa: moc.euqitircaledeniames@seuqitircstnelat
Dosarul de candidatură poate fi descărcat aici: talents-critiques

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus