martie 2015
Festivalul de Film Documentar One World România, 2015
Festivalul internaţional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania 2015 vă propune o serie de programe paralele care vor avea loc la Bucureşti în perioada 17-22 martie 2015.

Evenimentul intitulat New Narratives for Europe va avea loc joi, 19 martie 2015, începând cu ora 17:00 la Journey Pub. Invitaţii acestei dezbateri sunt Mikael Opstrup (Head of Studies, European Documentary Network), Oliver Sertic (producător, Restart - Croaţia) şi Hannah Horner (distribuitor, Doc&Film International). Invitaţii vor încerca să răspundă - într-o discuţie moderată de Cristian Lupşa (editor, Decât o Revistă) - la o serie întreagă de întrebări legate de felul în care Europa se repovesteşte prin documentar. Cum circulă aceste poveşti dincolo de graniţele fiecărei ţări? Ce aduce în plus documentarul în peisajul mediatic european? În ce fel trebuie documentarul să se schimbe pentru a rămâne actual? Vom discuta şi despre modul în care documentarul poate deveni un mediator între ONG-uri şi public, comunicând şi absorbind problemele politice, sociale şi de drepturi ale omului cu care se confruntă Europa zilelor noastre.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Institutului Francez din România, Ambasadei Franţei în România şi Ambasadei Regale a Danemarcei.
 
Tot joi, 19 martie 2015, la ora 12:00 la Frontline Club Bucharest, Mikael Opstrup va prezenta Ghidul de co-producţie European Documentary Network. Producător cu o vastă experienţă internaţională, Opstrup colaborează cu EDN de zece ani, iar anul trecut a editat şi lansat acest ghid, care conţine informaţii relevante despre posibilităţile de finanţare a filmului documentar din 30 de ţări. Pe baza acestui ghid, Opstrup va oferi o imagine de ansamblu a peisajului european în ceea ce priveşte posibilităţile şi obstacolele pentru co-producţiile de film documentar în Europa. Acest eveniment este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei.

Pentru că genul documentar este unul în continuă schimbare, am invitat în 2015 doi reprezentanţi ai Oficiului Naţional de Film din Canada, unul dintre cei mai inovatori producători de documentar interactiv. Dominic Desjardins (producător executiv) şi Marie-Pier Gauthier (director de producţie) vor susţine vineri, 20 martie 2015, de la ora 12:00 la Cinema Elvire Popesco, o prezentare despre Webdoc. Documentarul interactiv reprezintă o direcţie relativ nouă, experimentală a practicii documentare, apărută la intersecţia producţiei de documentar cu Internetul. Aşa-numitul webdoc este unul dintre hibrizii semnificativi ai unui prezent în care, din ce în ce mai mult, produsele media şi publicul lor migrează către platforme online.

Fondat la sfârşitul anilor '30, National Film Board of Canada (NFB) este o instituţie legată de tradiţia documentarului internaţional şi de o serie de revoluţii tehnologice şi creative în domeniul animaţiei şi al stereoscopiei. În ultimii ani, departamentul Interactive al NFB a poziţionat Canada în fruntea ţărilor cele mai semnificative pe harta globală a storytelling-ului digital.

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei
SUSŢINUT DE: Uniunea Cineaştilor din România, Fundaţia ERSTE, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, UNDP România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Institutul Francez din România, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei în România, Ambasada Elveţiei în România, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Apa Nova Bucureşti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului - Bucureşti, ActiveWatch
BILETE PRIN: Eventbook
RESTAURANT & MORE: Journey
APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica
VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti
BEREA FESTIVALULUI: Staropramen
PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro
PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor
PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

Descarcă broşura One World Romania, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus