martie 2015
Festivalul de Film Documentar One World România, 2015
Miercuri, 18 martie 2015, începând cu ora 17:00, One World Romania organizează două evenimente paralele. Unul dintre ele este Marele Circuit Turistic al Demolatorilor de Istorie, care are loc zilnic până sâmbătă, de la aceeaşi oră şi duminică, începând cu ora 11:00. Ghidul Eugen Istodor vă invită la o plimbare  în zona Pieţei Romană, pe un traseu al monumentelor istorice dărâmate din interesul unora sau altora. Punctul de întâlnire este intersecţia bulevardului Lascăr Catargiu cu strada I.C. Visarion.

La Journey Pub&more de la ora 17:00 are loc dezbaterea Africa Rising. Invitaţii acestei dezbateri sunt regizorii Dieudo Hamadi (realizatorul National Diploma), Jeoren van Velzen (realizatorul A Goat for a Vote) şi Momodou Sallah, expert în educaţie. Cei trei vor discuta despre ce înseamnă "Africa" în prezent şi despre rolul documentarului în a defini un continent şi a vorbi despre problemele lui.

De la ora 18:30, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invităm la proiecţia documentarului The Serbian Lawyer, unde îi veţi putea întâlni pe regizorul Aleksandar Nikolic şi protagonistul filmului, Marko Sladojevic. Marko este un tânăr idealist care se angajează ca avocat al apărării în procesul pentru fosta Iugoslavie de la Tribunalul Internaţional Penal de la Haga. Marko nu e naţionalist, dar crede cu tărie într-un principiu de drept simplu: oricine are dreptul la apărare.

Miercuri seara, de la ora 20:30 la Cinema Elvire Popesco va fi proiectat documentarul The Notorious Mr. Bout, în prezenţa unuia dintre cei doi regizori - Tony Gerber, cu care puteţi discuta după film, la o sesiune de Q&A.

Recomandarea zilei: Vitosha / Cinema Elvire Popesco / 18:00
Prezentat în secţiunea Războaie contra naturii, documentarul bulgar Vitosha spune o poveste familiară pentru multe ţări post-comuniste. Vitosha - cel mai mare parc natural bulgar - se află periculos de aproape de Sofia, şi, mai ales, de interesele dezvoltatorilor şi politicienilor locali. Manevrele acestora au declanşat proteste de stradă de o asemănare izbitoare cu cele împotriva exploatărilor de la Roşia Montană din aceeaşi perioadă, de la Bucureşti.

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei
SUSŢINUT DE: Uniunea Cineaştilor din România, Fundaţia ERSTE, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, UNDP România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Institutul Francez din România, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei în România, Ambasada Elveţiei în România, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Apa Nova Bucureşti, Abis, DocuMentor, Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti, ActiveWatch
BILETE PRIN: Eventbook
RESTAURANT & MORE: Journey
APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica
VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti
BEREA FESTIVALULUI: Staropramen
PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro
PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor
PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale


Descarcă broşura One World Romania, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus