martie 2015
Festivalul de Film Documentar One World România, 2015
În ultima zi a festivalului în 2015, vă invităm la o sesiune matinală a Marelui Circuit Turistic al Demolatorilor de Istorie. Eugen Istodor vă aşteaptă la ora 11:00 la punctul de întâlnire de la intersecţia bulevardului Lascăr Catargiu cu strada I.C. Visarion.

Proiecţiile încep la ora 14:00 la Cinema Studio şi Elvire Popesco, iar la ora 16:30 la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Începând cu ora 20:30, vă aşteptăm la festivitatea de decernare a premiului One World Romania, oferit şi anul acesta de juriul de liceeni, care timp de o săptămână a urmărit cu atenţie şi mult entuziasm 10 filme din selecţia acestui an. Cele zece titluri care candidează la trofeul festivalului sunt: Evromaidan. Chornovy montazh / Euromaidan. Rough Cut, Pixadores, Vitosha, Spartacus & Cassandra, Waiting for August, Night Will Fall, Naked Island, Examen d'état / National Diploma, A Goat for a Vote şi Himmelverbot / Outside.


După decernarea premiului, la Cinema Studio puteţi urmări documentarul realizat de Rithy Panh The Missing Picture, prezentat în secţiunea Traume. În acest film liric, original şi sfâşietor, Rithy Panh recreează, cu ajutorul unor figurine din lut, imaginile nevăzute ale atrocităţilor comise de Khmerii Roşii între 1975 şi 1979. Pornind de la povestea propriei lui familii, Rithy Panh reconstruieşte Cambodgia copilăriei lui şi transformarea ei într-un coşmar concentraţionar în care i-au pierit toţi membrii familiei, alături de un sfert din populaţia ţării. La proiecţie va fi prezentă şi producătoarea filmului, Catherine Dussart.

Recomandarea zilei: UNEARTHED / Cinema Elvire Popesco / 14:00
Unearthed
este prezentat în secţiunea intitulată Războaie contra naturii şi prezintă un subiect foarte actual în România. Şi în Africa de Sud exploatarea gazelor de şist este prezentată ca o soluţie salvatoare pentru foamea de energie e economiei contemporane. În Karoo, o zonă de semi-deşert în care au fost găsite gaze de şist, populaţiei locale i-au fost prezentate perspective de viitor optimiste: crearea de noi slujbe în industria extractivă, dezvoltare economică, independenţă energetică. Fără să ştie prea multe despre fracturarea hidraulică, regizoarea Jolynn Minnaar a pornit să afle cum merg lucrurile în Statele Unite, locul de origine a acestei tehnologii şi liderul în domeniu. Acolo a aflat despre consecinţele fracturării hidraulice prea puţin cunoscute în Africa de Sud sau în alte locuri: apa nepotabilă dar inflamabilă, cutremurele, substanţele chimice toxice şi cancerigene care se infiltrează în sol şi în culturile de plante etc. Un thriller care dezvăluie treptat, sistematic, adevăruri ţinute ascunse de corporaţiile multinaţionale din industria extractivă, documentarul are distincţia de a fi una dintre cele mai complete colecţii de informaţii despre exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, într-un moment istoric când multe comunităţi, inclusiv în România, se confruntă cu această nouă tehnologie.

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei
SUSŢINUT DE: Uniunea Cineaştilor din România, Fundaţia ERSTE, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, UNDP România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Institutul Francez din România, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei în România, Ambasada Elveţiei în România, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Apa Nova Bucureşti, Abis, DocuMentor, Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti, ActiveWatch
BILETE PRIN: Eventbook
RESTAURANT & MORE: Journey
APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica
VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti
BEREA FESTIVALULUI: Staropramen
PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro
PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor
PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale


Descarcă broşura One World Romania, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus