Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Anonimul 2005

A debutat Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul 2005


august 2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent a debutat aseară, 15 august 2005, în campingul din Satul Filmului, în prezenţa a 3000 de iubitori ai filmului, format în mare majoritate din tineri veniţi din toată ţara, şi a invitaţilor din străinătate, membri ai juriilor la cele trei secţiuni, producători, regizori, oameni de cultură şi concurenţi.

Invitatul de marcă al ediţiei de anul acesta a fost regizorul britanic Peter Greenaway. Primele două părţi ale trilogiei sale, Valizele lui Tulse Luper, au fost proiectate în deschiderea Festivalului.

Marcel Iureş, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Anonimul, împreună cu Miruna Berescu, directorul Festivalului, au prezentat publicului membrii celor trei jurii şi invitaţii din străinătate.

Peter Greenaway a vorbit celor prezenţi făcînd o scurtă descriere a proiectului Valizele lui Tulse Luper şi exprimîndu-şi bucuria că filmul său este proiectat în deschiderea Festivalului Anonimul. În pauza dintre cele două părţi, Peter Greenaway s-a alăturat publicului prezent şi a răspuns vreme de aproape două ore la întrebările fanilor săi.

Astăzi, 16 august, începînd cu ora 10.30, Peter Greenaway a susţinut o prelegere în faţa invitaţilor la Festival. Una dintre temele principale ale prelegerii a fost geneza şi dezvoltările viitoare ale proiectului Valizele lui Tulse Luper, dintre care menţionăm cele 92 de DVD-uri interactive şi opera pe care o va scrie compozitorul Philip Glass, dezvoltări construite pe baza conţinutului celor 92 de valize.

Tot astăzi a început vizionarea filmelor intrate în competiţie la cele trei secţiuni, lungmetraj, documentar şi scurtmetraj, şi vizionarea programelor paralele. Toate articolele despre Festivalul de film Anonimul 2005


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Program Retrospectiva Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, Comunicat de presă
 Anonimul... deconspirat, Codruţa Creţulescu
 The Life Aquatic (ediţie revăzută şi readăugită), Andrei Creţulescu
 Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul 2005 - Ţestoasele pot zbura. Înainte de răsărit, Iulia Blaga
 Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul 2005 - Spune-mi de ce iubesc zilele de luni?, Iulia Blaga
 Toate articolele despre Festivalul de film Anonimul 2005


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer