martie 2015
9G la TNB (Noua generaţie de creatori)
Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală Ion Sava, lansează a doua etapă a programului 9G la TNB (Noua Generaţie) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol. Programul a fost lansat în ianuarie 2014. În prima etapă au fost selectate 7 proiecte, 6 dintre ele fiind incluse în Stagiunea 9G la TNB.

9G la TNB
se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

9G la TNB. Mod de desfăşurare:
Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti asigură spaţiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiţii ale teatrului, pentru o perioadă de trei săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică). În funcţie de programul de repetiţii al teatrului şi de disponibilitatea spaţiilor (săli de repetiţie, foaiere etc.) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi cu încă o săptămână.
TNB pune la dispoziţie facilităţile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiţie în plus legată de producţia spectacolului. - Spectacolele care rezultă în urma proiectelor selecţionate vor dispune de 3 reprezentaţii gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau a celor conexe.
În urma reprezentaţiilor cu public, şi cu acordul Consiliului artistic al TNB, spectacolul poate fi preluat pentru o stagiune (cu posibilitatea de prelungire a contractului) în repertoriul Sălii Mici, în Stagiunea 9G la TNB, beneficiind de investiţii minime în producţie şi de plata drepturilor de autor, conform reţetei reprezentaţiei şi a încasărilor.

Condiţii de participare la preselecţia de proiecte:
Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.
Nu există niciun tip de cerinţă sau de restricţie în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică şi contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.
Proiectele se vor trimite pe email la adresa: [email protected]. Vor cuprinde (conform formularului alăturat): conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.), textul dramaturgic, distribuţia, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate). De asemenea, se vor menţiona detaliat necesităţile tehnice ale proiectului.
Spaţiul Sălii Mici va fi folosit în formula de scenă italiană.

Înscrierea proiectelor se face în perioada 9 februarie - 3 aprilie 2015 urmând ca la finalul lunii aprilie să fie anunţate titlurile şi echipele care au rămas pe lista finală. În urma unei discuţii cu echipele, se vor decide proiectele care vor intra în repetiţii. În stagiunea 2014-2015 va intra în repetiţii unul dintre titlurile selecţionate, iar programul va continua în stagiunea următoare.

Fişa de înscriere preselecţie TNB9G.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus