Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Cannes, 2015

Tânăra critică de film din România reprezentată de Irina Trocan la Cannes, 2015


aprilie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Irina Trocan, reprezentantă a tinerei generaţii de critici de film din România, va face parte din echipa redacţională a celei de-a 54-a ediţii a Semaine de la Critique (Sǎptǎmâna Criticii), secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, alături de Claudia Reinhard (Germania), Florian Etcheverry (Franţa) şi David Valdés de la Campa (Mexic).

Invitaţia adresată Irinei Trocan este urmarea unui selecţii organizate de Sǎptǎmâna Criticii în colaborare cu Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român, selecţie deschisă criticilor cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani.

În perioada 14 - 22 mai 2015, tinerii, selectaţi în cadrul programului Talente Critice, vor elabora materiale despre filmele şi evenimentele Semaine de la Critique. Corespondenţele lor vor fi disponibile online pe site-urile şi în reţelele sociale ale Semaine de la Critique, pe site-urile partenere - 20Minutes.fr, Relaxnews.com -, precum şi pe propriile lor bloguri sau în publicaţiile cu care colaborează.

Sǎptǎmâna Criticii şi-a propus, de la înfiinţarea sa, descoperirea valorilor cinematografice aflate la început de drum. Creatǎ de Sindicatul francez al Criticii de Cinema în 1962, secţiunea vizează prima ṣi a doua operǎ a cineaṣtilor din întreaga lume. În decursul timpului, aici au fost descoperite personalităţi precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar Wai, Jacques Audiard şi, mai recent, Arnaud Desplechin, Andrea Arnold, Alejandro González Iñarritu, Emanuele Crialese, Jeff Nichols, Valérie Donzelli sau Julie Bertuccelli.

Programul Talente Critice le permite tinerilor publicişti de profil din diverse ţări să participe şi să scrie despre Semaine de la Critique, sub îndrumarea unui jurnalist consacrat din domeniu.
Irina Trocan este laureată a premiului "Ion Cantacuzino" pentru publicistică cinematografică acordat de Asociaţia Criticilor de Film din România (2013) şi co-selecţioner, din 2011,  al Festivalului Internaţional de Film NexT. A făcut parte din jurii la Festivalul de Film Francofon de la Namur şi la Festivalul de Scurtmetraj Timishort. A participat, de asemenea, la workshop-uri pentru critici tineri la festivalurile de la Sarajevo, Berlin şi Rotterdam. Articolele sale au apărut în publicaţiile Film Menu, Decât o Revistă, SUB25, Film Reporter, Close Up şi pe blogul Festivalists. Este fondatoare şi editoare a revistei online de cultură şi media Acoperişul de Sticlă.

 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2015


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 O joacă - Le tout nouveau testament / Testamentul nou-nouţ, Ion Indolean
 Fascinat de propriile mijloace: Matteo Garrone - Il racconto dei racconti / Tale of Tales, Ion Indolean
 Palme d'Or 2015 - Dheepan, Lucian Maier
 Acum, în cinematografe: Penelope Cruz, actriţa principală şi producătoarea filmului ma ma, Comunicat de presă
 Din 29 aprilie 2016, în cinematografe: ma ma, un film cu Penelope Cruz, în regia lui Julio Medem, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2015


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer