mai 2015
Festivalul de film Cannes, 2015
La mijlocul lui mai 2015 a avut loc la Cannes, în cadrul Competiţiei Oficiale a Festivalului Internaţional de Film 2015, premiera mondială a filmului Saul fia / Son of Saul, în regia lui Laszlo Nemes, din distribuţia căruia face parte actorul Levente Molnar.


Filmul este o coproducţie Ungaria-Franţa şi este extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Geza Rohrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnar, angajat al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film; el îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

"E un subiect care mă interesează personal. Respect şi admir enorm capacitatea acestui popor (evreu) de a rezista prin cultură, educaţie, comunitate. Duc lipsa amalgamului, cândva mult mai accentuat, specific României, dat de convieţuirea paşnică - şi mutual benefică - a diverselor comunităti (evrei, germani, unguri, armeni, greci, etc.).  Îmi imaginez cum ar arăta România cu aceste comunităţi. Cred în puterea pe care o poate avea acest "pestriţ" de popoare, naţii, etnii şi îi duc dorul. Nu pot percepe si înţelege nici până în ziua de azi cele petrecute la Auschwitz. Nu pot să concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte.", a mărturisit Levente.

Despre prezenţa la Cannes, acesta a adăugat: "Recunosc, nici măcar nu am visat vreodată să mi se întample asta. Este o onoare. Încerc să savurez fiecare moment, după care să-mi văd de viaţă."

Ceremonia de închidere şi decernare a premiilor va avea loc duminică, 24 mai 2015.

Mai multe detalii găsiţi pe pagina oficiala a actorului: www.leventemolnar.eu
Sau pe pagina de facebook a acestuia: https://www.facebook.com/leventemolnar.eu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus