Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Relatos salvajes / Wild Tales

Oricine poate pierde controlul - Relatos salvajes / Poveşti trăsnite


iunie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Din 12 iunie 2015, Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din România propunerea Argentinei pentru Oscar 2015: comedia Relatos salvajes / Poveşti trăsnite - o excelentă farsă despre răzbunare.

Ridicându-se la înălţimea titlului, exploziva comedie în regia lui Damián Szifrón este o colecţie de şase poveşti extrem de bizare, fiecare mai şocantă şi mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Relatos salvajes / Poveşti trăsnite oferă un portret comic şi plin de defecte ale societăţii.


Este uşor să îţi dai seama ce i-a atras pe Pedro şi Agustín Almódovar să producă acest film... Găseşti acest lucru în umorul neobişnuit, imaginile elegante şi modul îndrăzneţ de a folosi muzica, în afecţiunea pentru oamenii de rând împinşi la extreme. (The Hollywood Reporter)

Sinopsis

Inegalitatea, nedreptatea şi cererile societăţii în care trăim sunt cauze ale stresului şi depresiei pentru mulţi oameni. Unii însă, explodează. Acest film este despre ei.

Vulnerabili în faţa unei realităţi care se schimbă şi subit devine imprevizibilă, personajele din Poveşti trăsnite depăşesc linia subţire dintre civilizaţie şi barbarism. Dezamăgirea iubirii, reîntoarcerea la un trecut reprimat şi violenţa care se împletesc în conflicte întâmplătoare împing personajele la limita nebuniei, făcându-le să cedeze în faţa plăcerii incontestabile de a pierde controlul.


Filmul reuneşte nume renumite care nu au apărut încă împreună pe marele ecran cu actori de film independent, teatru şi televiziune. Ricardo Darin joacă rolul unui inginer specializat în demolări, Julieta Zylberberg şi Rita Cortese sunt chelneriţa şi bucătăreasa dintr-un restaurant pentru tirişti, Dario Grandinetti apare într-o enigmatică poveste de la bordul unui avion, Erica Rivas este o mireasă temperamentală a cărei nuntă este pe punctul de a deveni o catastrofă, Oscar Martinez - un milionar care poartă negocieri "în culise" pentru a evita o tragedie şi Leonardo Sbaraglia se trezeşte dintr-odată într-un thriller neobişnuit pe şosea.

Damián Szifrón s-a născut pe 9 iulie 1975 în Ramos Mejia, provincie a oraşului Buenos Aires, Argentina. A urmat cursuri de media la liceul ORT, studiind teoria filmului cu Angel Faretta, cunoscut critic de film pentru Revista Fierro. Mai târziu a obţinut diploma în studii de film la Universitatea de Film din Buenos Aires.

Despre ultimul său lungmetraj acesta spune: Mă gândesc adesea la societatea capitalistă vestică ca la o cuşcă transparentă care ne reduce sensibilitatea şi ne deformează relaţiile cu ceilalţi. Relatos salvajes / Poveşti trăsnite prezintă un grup de oameni care trăieşte în această cuşcă nefiind conştienţi de existenţa ei. Dar la punctul în care majoritatea ar da înapoi sau ar intra în depresie, aceştia iau măsuri.

Relatos salvajes / Poveşti trăsnite, a deschis cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care are loc între 29 mai şi 7 iunie 2015. Proiecţia filmului a avut loc vineri, 29 mai 2015, începând cu 20.45 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce şi incredibil de amuzantă. Regizorul şi scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci şase lipite sub un singur titlu şi trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele - Rolling Stone.

În prima săptămână filmul va rula în Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Târgu Jiu şi Târgu Mureş.

Partenerii de promovare ai filmului sunt: AaRC, Cărtureşti, Cinefan, Cinemagia, CinemaRX, Cooperativa Urbană, Dobro Show, Film Reporter, LiterNet, Music Channel, Oraşul Meu, Post Modern, Sub25, Urban Things şi Veioza Arte.
 Toate articolele despre Relatos salvajes / Wild Tales


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Legătura cosmică dintre poveştile dure ale vieţii - Relatos salvajes / Wild Tales la MUBI, Vasile Baghiu
 Las' că îţi arăt eu ţie - Relatos Salvajes / Wild Tales, Cristina Zaharia
 Relatos salvajes, o tragicomedie despre preţul libertăţii interioare la TIFF, 2015, Silvia Dumitrache
 CatasTIFF, 2015 (1): Unul da, altul ba - Relatos salvajes & Pa negre, Florian-Rareş Tileagă
 Karma-deschidere TIFF, 2015 - Relatos salvajes / Wild Tales, Aura Schussler
 Toate articolele despre Relatos salvajes / Wild Tales


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer