Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Gala Tânărului Actor HOP 2015

Anunţ de preselecţie pentru Gala Tânărului Actor Hop!, 2015


iunie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
UNITER organizează preselecţia pentru Gala Tânărului actor - HOP!, ediţia a XVIII-a, în zilele de 15 şi 16 iulie 2015 (cu posibilitatea de prelungire în 17 iulie 2015, în funcţie de numărul concurenţilor înscrişi).

În 2015 vor fi două teme, la alegere, atât pentru secţiunea Individual, cât şi pentru secţiunea Grup. Insistăm asupra conceptului de exerciţiu (şi nu spectacol) în ceea ce priveşte Grupul, pentru că dorim să vedem performanţe actoriceşti şi de relaţie, nu neapărat un spectacol împlinit, cu un concept regizoral mai mult sau mai puţin original.

Temele:

1. Dada* - Ce-i cu dadaismele astea?...
Un exerciţiu complet liber pentru realizarea căruia se acceptă orice formulă estetică având ca suport un poem, o proză dadaistă sau o operă de artă dadaistă. Este obligatoriu ca scriitorul / artistul pe  care-l alegeţi să aparţină mişcării dadaiste apărute acum o sută de ani: 1916.

2. Vacanţa la mare
- Exerciţiu cu text având la bază o lucrare literară (roman / text dramatic / poem în proză / film) a unui autor clasic sau contemporan care are acest subiect. Nu se acceptă texte personale ale concurenţilor. Componenţa maximă a unui grup - 6 persoane.
- Exerciţiu non-verbal (improvizaţie, teatru-fizic, teatru de obiecte, teatru circ, etc.) cu această temă.

Durata maximă: 15 minute la Individual şi 25 minute la Grup.

Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea începând cu promoţia 2011. Candidaţii trebuie să trimită la adresa [email protected] un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exerciţiului prezentat. De asemenea, dacă sunt anumite cerinţe tehnice pe care le putem asigura, vă rugăm să le menţionaţi.

Data limită de înscriere este 1 iulie 2015.

* În 2016 se aniversează 100 de ani de la apariţia manifestului Dada - curent cultural şi artistic nonconformist şi anarhic îndreptat împotriva rutinei în viaţă, gândire şi artă, dezvoltat plenar între 1916 şi 1923 şi înfiinţat în Zürich la 6 februarie 1916 de poetul de origine română Tristan Tzara, căruia i s-au alăturat, la început, scriitorii Hugo Ball şi Richard Hülsenbeck şi artistul plastic Hans Arp, apoi pictori ca: Marcel Iancu (România), Francis Picabia (Spania), Marcel Duchamp (S.U.A.), Max Ernst (Olanda), Kurt Schwitters (Germania). (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dadaism) Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2015


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Nu sari Hop-ul cu una, cu două... se întâmplă şi din a treia - Gala HOP, 2015, Dana Marineci
 Hop - povestea unei generaţii - Gala HOP, 2015, Lia Sinchevici
 Cum am pierdut un HOP şi ... - Gala HOP, 2015, Alina Petrică
 Ziua 4: Dadadadada. Aplauze - Gala HOP, 2015, Lorena Copil
 Laureaţii Galei Tânărului Actor HOP, 2015, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2015


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer