Revista HBO / august 2005
Batman Begins
Dacă aţi văzut The Machinist, cu siguranţă veţi merge la Batman Begins. Pentru Christian Bale. Dacă n-aţi văzut The Machinist, veţi merge poate pentru Batman. Deşi am simţit cu toţii de ceva vreme că personajul a murit îngropat sub debrisul propriei francize.De fapt s-a dus cam pe vremea când în viaţa lui a apărut Robin şi Joel Schumacher, adică în '97. Iar Gotham-ul nu mai e demult ce a fost pentru că puţină lume mai simte acum nevoia să afle unde e.

Nu e vina noastră pentru că nu trece o zi să nu se nască un remake, un prequel sau un sequel şi pentru că de la Spiderman şi până la Neo (da, şi Neo e tot acolo) nu e distanţă decât de la Patria până la Mall sau de la mine până la hypermarket. Ceea ce e bine e că locul întunecat în care a trăit şi a luptat şi s-a zbuciumat unul dintre cei mai stranii (anti)eroi ai anilor '90 încearcă să fie redescoperit de nimeni altcineva decât de Christopher Nolan (Insomnia pe care îl aveţi acum la HBO şi... Memento!!!). Deci nu poate fi decât profund, real, dramatic, întunecat. Şi se spune că aşa şi este. Se spune că nimic din filmul lui Nolan nu e altfel decât intens şi real. Că fiecare emoţie ce ne va înfiora în Gotham ne va marca şi îl va face palpabil. Iar Bale nu poate fi decât superb pentru că el chiar nu poate fi altfel. Deci... Tim Burton a murit? Poate că era şi timpul. În Gotham se întâmplă cele mai ciudate lucruri, se dau cele mai nebuneşti lupte şi totul e în flăcări. Nu au trecut 13 ani de la Batman, ci abia începe...



Regia: Christopher Nolan Cu: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus