iunie 2015
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2015
Comitetul de selecţie IDEO IDEIS a ales cele nouă trupe de liceeni care vor participa la cea de-a X-a ediţie a festivalului şi vor juca pe scena Casei de Cultură din Alexandria, în faţa a peste 400 de spectatori şi a mentorilor Cătălin Ştefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu:

1. AS, Bucureşti, Almost, Maine - după John Cariani
2. AMPRENTE, Braşov, Pisica verde - Elise Wilk (citiţi textul acestui spectacol aici)
3. ATELIERUL DE TEATRU, Botoşani, A little drop of HAMLET - după W. Shakespeare, adaptare de Ilinca-Anamaria Prisăcariu
4. BRAINSTORMING, Bucureşti, Colonelul Pasăre - adaptare după Hristo Boicev
5. DRAMA CLUB, Botoşani, Harap-Alb?! - adaptare după Ion Creangă
6. OKaua, Bucureşti, Halloween - David John Pope
7. PAR RIS, Baia Mare, Inspir Ş-EXPIR, scenariu colectiv după Operele complete ale lui Wlm Şxpr (pe scurt) - de Adam Long, Daniel Singer şi Jeff Borgeson
8. PROTHA, Panciu, Mecanica inimii - Mathias Malzieu (citiţi un fragment aici)
9. SEISM, Focşani, Statistic - adaptare după John Cariani

În plus, ca urmare a parteneriatului lansat în 2014 cu pauza_de_teatru, un festival local de teatru din Alexandria dedicat elevilor, pe lângă cele nouă trupe menţionate mai sus, pe scena Casei de Cultură din Alexandria va mai juca şi trupa Thalia Club, de la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, câştigătoarea secţiunii adresate liceenilor din cadrul festivalului pauza_de_teatru. Această trupă intră automat în secţiunea Spectacole de Teatru Tânăr, fără a mai trece prin procesul de selecţie, cu spectacolul E vinovata Corina?, de Laurenţiu Fulga.

Tinerii care vor să participe la festival şi nu fac parte dintr-o trupă de teatru sau a căror trupă nu a fost selecţionată pot alege unul din cele trei pachete disponibile pentru participanţii individuali consultând Ghidul Participantului Individual.

În 2015, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr IDEO IDEIS va avea loc în perioada 1-9 august 2015.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus