august 2015
Festivalul George Enescu, 2015
Aplicaţia pentru Smartphone a Festivalului Enescu a fost lansată fiind adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store.

Festivalul Internaţional George Enescu (30 august - 20 septembrie 2015) continuă strategia de aliniere la noile tehnologii şi lansează aplicaţia petru Smartphone pentru ediţia 2015. Aplicaţia este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi cu rezoluţie înaltă şi pune la dispoziţia utilizatorului informaţii în timp real despre cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Enescu, disponibile şi pe www.festivalenescu.ro. Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum şi la informaţii despre noutăţi şi despre alte evenimente care se desfăşoară în cadrul Festivalului, dar şi la ştiri şi articole despre artiştii invitaţi şi despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucureştiului Creativ este, de asemenea, disponibilă în aplicaţie.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit:
din Google Play,  la acest link https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.festivalenescu.app&hl=enin
din App Store, la acest link  https://itunes.apple.com/ro/app/george-enescu-international/id1021541305?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Începând cu ediţia 2013, strategia de comunicare a Festivalului Internaţional George Enescu mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real şi eficient la informaţii şi la concerte. Aplicaţia pentru Smartphone a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu şi muzica clasică să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ, dar şi pentru a facilita accesul la conţinut de actualitate despre Festival. Aplicaţia se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet, actualizându-şi, astfel, conţinutul.

Aplicaţia este disponibilă în limba engleză pentru a facilita inclusiv accesul publicului internaţional la evenimentele din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu şi la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promovează. În medie, 20.000 de turişti străini vin la Bucureşti pentru a participa la Festivalul Enescu.

*
Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vin la ediţia din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august - 20 septembrie 2015), cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic  promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Ediţia 2015 propune publicului lucrări de George Enescu în interpretări contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul face cunoscut repertoriul enescian în plan internaţional. Aproximativ, 20 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în cadrul ediţiei de anul viitor a Festivalului.

Orchestre cotate la cel mai înalt nivel în plan mondial - Israel Philharmonic (1 septembrie 2015), Staatskapelle Dresden (6 septembrie 2015), San Francisco Symphony (7 septembrie 2015), London Symphony Orchestra (8 septembrie 2015), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie 2015), Bayerische Staatsoper (13 septembrie 2015), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie 2015), Wiener Philharmoniker (16 septembrie 2015), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie 2015) şi Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie 2015) interpretează compoziţii de George Enescu pe parcursul celor trei săptămâni de Festival.

În luna februarie a anului 2015 Simfonia a III-a de George Enescu a fost prezentată în premieră la Londra de celebra London Philharmonic Orchestra, cu dirijorul Vladimir Jurowski la pupitru. Concertul a avut loc pe 7 februarie 2015, pe una dintre scenele de grad zero ale lumii - Royal Festival Hall, din cadrul Southbank Centre, în faţa unui public de peste 2.000 de oameni. Interpretarea a ajuns la Londra după ce a fost prezentată în Festivalul Enescu, ediţia 2013, la Sala Palatului.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus