septembrie 2015
Festivalul de film de animaţie anim'est 2015
Cea mai îndrăgită noapte tematică din tradiţia festivalului Anim'est, şi cea care dovedeşte, cu fiecare ediţie, că animaţia poate fi la fel de incitantă la orice vârstă, se întoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani în sălile de cinema ale festivalului. Pe 9 octombrie 2015, de la 23.00, la Cinema Patria, o nouă selecţie de filme, mai înfricoşătoare şi out of the box ca oricând, îi aşteaptă pe cei mai puţin slabi de înger fani ai animaţiei din nou în faţa marelui ecran.  


Un eveniment unic în peisajul cinematografic românesc, Creepy Animation Night va pune din nou la încercare inimile spectatorilor cu 200 de minute de animaţie din ţări precum Mexic, Australia, S.U.A, Italia, Spania, şi, în premieră anul acesta, România.

Calupurile de scurtmetraje vor fi întrerupte de un show live marca Dirty Granny Tales, o trupă ce abordează un stil muzical inedit, dark theatrical music, formată în Atena, în 2006. Cu un fir narativ à la Tim Burton, împrumutând din haosul şi ironia celor de la Tiger Lillies, inspirate de prezenţa scenică a Diamandei Galás, de universul vizual steril al avantgardiştilor The Residents şi de liniile melodice ale cunoscutului compozitor grec Manos Hatzidakis, showurile complexe ale grecilor i-au făcut cunoscuţi dincolo de amfiteatrele de acasă umplute până la refuz, în toată Europa. La Bucureşti, Dirty Granny Tales vin să cucerească publicul Anim'est cu show-ul Didi's Son, un hibrid de muzică, animaţie video şi teatru de păpuşi, despre o lume inversată, în care marionetele pun stăpânire pe fiinţele vii. Atmosfera întunecată e potenţată de versurile cu teme sumbre, costumele şi machiajul incitante, dansurile halucinante, instrumentele tradiţionale acustice şi inflexiunile vocii liderului trupei, Mouldbreath.


Sora mai mică a nopţii de animaţie creepy, Trippy Animation Night, revine şi ea în agenda festivalului, şi pregăteşte un nou număr de kitsch şi erotic dedicat publicului lipsit de inhibiţii.

Pe 3 octombrie 2015, la Cinema Studio, de la 22.30, curatorul şi colecţionarul olandez Michael Helmerhost revine la Anim'est şi aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selecţie proaspătă de animaţii presărate cu mult Sex & Drugs & Rock & Roll. E vorba despre fragmente din cele mai întunecose şi neconvenţionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane.

Biletele la Creepy Animation Night şi la Trippy Animation Night pot fi achiziţonate online, pe www.eventbook.ro, şi vor fi puse în vânzare şi în cinema, în serile proiecţiilor. Biletul la Creepy Animation Night costă 40 lei şi include accesul la proiecţie şi la concert. Biletul la Trippy Animation Night este în valoare de 20 lei. Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.
 
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti - ARCUB, Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al Uniunii Cineaştilor din România.

Parteneri instituţionali: Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul Cultural Român, Japan Foundation, Institutul Francez, Royal Norwegian Embassy, Ambasada Portugaliei, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Institutul Maghiar.
Parteneri: Groupama Asigurări, Aqua Carpatica, Jameson, KFC, Pizza Hut, SeniorHyper, HBO, Domeniile Sambureşti, F64, Noumax, Journey Pub, Accenture.
Parteneri media: Zile şi Nopti, Cinemagia, Ziarul Metropolis, cinemarx.ro, AaRC.ro, Mediafax, SUB25, animationmagazine.eu, metalhead.ro.
Partener de monitorizare: mediaTRUST.


Descarcă programul anim'est, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus