octombrie 2015
Jazz Night Out
Fragilă şi puternică în acelaşi timp, la fel ca dragostea de care vorbeşte în cântecele ei, Hindi Zahra (născută în Maroc în 1979) debutează ca muzician pe scenele din Paris, acolo unde locuieşte de la vârsta de 15 ani. Compoziţiile sale sunt soundtrack-ul ce ne-ar putea însoţi iubirile fulgerătoare, împărtăşite, dar şi acelea pe care le pierdem. Cu o muzică în culori precum o eşarfă de mătase care îţi alunecă din mână şi se ridică luată de vânt, Hindi e exotică şi capricioasă, fără să-şi piardă eleganţa simplităţii.

Probabil cel mai bine definită de stilul world music, artista se inspiră din sonorităţi gypsy, folk american, jazz sau blues pe care le transformă treptat în bijuteriile ei proprii, precum hit-ul Beautiful Tango care a făcut-o celebră.


Discul de debut, Handmade a primit în 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franţa. A fost comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. Compozitor, multi-instrumentist şi producător, Hindi Zahra şi-a făcut debutul cinematografic în 2014 în filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.

Hindi Zahra concertează pentru prima dată în România alături de trupa sa (doi chitarişti, percuţie şi bas), ocazie cu care îşi va promova noul disc, Homeland. De pe acest album a fost lansat deja single-ul şi videoclipul Any Story.


Care este povestea albumului? O nouă călătorie pentru Hindi, de această dată în Marocul natal. Homeland se opreşte undeva în Marrakech, între munţi şi ocean. O întoarcere la rădăcini, o privire întoarsă către ea însăşi care pune în mişcare un dans peste coasta oceanului. Hindi Zahra este în căutarea unui sound hipnotic al unei călătorii care începe şi se termină acasă, după ce trece dincolo de frontiere şi genuri muzicale.

Program:
Concertul are loc pe 15 octombrie 2015, ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti.
Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete:
Biletele costă 80, 120, 140 de lei în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus