septembrie 2005
Festivalul George Enescu 2005
După primul concert susţinut la Bucureşti, celebrul dirijor Zubin Mehta a avut ocazia să viziteze expoziţia cuprinzînd fotografii realizate de Eugen Oprina la ultimul Festival "George Enescu", aflată la etajul I al Sălii Palatului, expoziţie în care se găsesc mai multe superbe portrete ale maestrului.

Zubin Mehta şi-a dorit foarte mult una dintre aceste fotografii şi l-a invitat pe Eugen Oprina în cabina sa după al doilea concert. La dorinţa semnatarului expoziţiei de a-i oferi în dar tabloul, Zubin Mehta şi-a dat seama că îi plac şi alte portrete şi l-a rugat pe fotograf să-i trimită nu mai puţin de 50 de copii din fiecare, pentru că i s-au părut unele dintre cele mai expresive fotografii din concert pe care le-a avut de-a lungul întregii cariere.



Se pare că intenţia fotografului Eugen Oprina de a-i surprinde pe invitaţii festivalului „transfiguraţi de emoţie, cu bagheta într-un echilibru magic, sfidând cu har gravitaţia sau intrând în pielea unor personaje până la identificare” este o reuşită de proporţii, dacă subiectele fotografiilor sale au fost impresionate de unicitatea imaginilor obţinute.

Pentru amănunte suplimentare: Eugen Oprina tel. Mobil 0744.751.558 sau 0723.375.185

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus