Biletele pot fi achiziţionate atât în ziua proiecţiei, cât şi în avans, pe Eventbook.ro, dar şi la casieriile celor trei cinematografe. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecţii din timpul săptămânii şi pentru toate proiecţiile din weekend de după ora 17.00 (inclusiv). Pentru celelalte proiecţii din timpul zilei, intrarea este 10 lei. În 2015, spectatorii pot opta şi pentru două tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la acelaşi cinematograf - obţin un discount de 20% din preţul total al biletelor, iar pentru 10 bilete la oricare sală, orice film - o reducere de20%.
Conferinţele Pirateria şi cinema-ul. Cum le împăcăm? şi Cum, de ce şi pentru cine mai scriem despre filme?, din 24-25 octombrie 2015, masterclass-ul susţinut de regizorul Jacques Audiard pe 26 octombrie 2015, la Sala de Cinema a UNATC, filmele Un prophète, De battre mon cœur s'est arrêté, Irreversible şi proiecţia specială pentru copii 101 dalmaţieni, scurtmetrajele Ramona, Bad Penny, Kowalski, proiecţiile scurtmetrajelor din programul Romanian Short Waves şi documentarele Aristoteles au intrare liberă.
Radu Muntean va deschide proiecţiile de la Cinema Studio cu Un etaj mai jos, filmul selecţionat la Cannes 2015 în Un Certain Regard, la finalul căreia va avea loc un dialog cu publicul. Pe lângă întâlnirile cu Jacques Audiard, premiat cu Palme d'Or pentru Dheepan, actriţa şi regizoarea Emmanuelle Bercot, cineastul croat Dalibor Matanic, autorul filmului The High Sun, propus de Croaţia la Oscar, pe 28 octombrie 2015, de la 20.30, la Cinema Elvire Popesco, Corneliu Porumboiu va prezenta, în premieră absolută, un montaj de 38 de minute dintr-un documentar realizat de el cu aceiaşi protagonişti, pe aceeaşi temă, înainte ca subiectul să fie transformat în scenariu de ficţiune. Acesta va preceda proiecţia filmului Comoara, distins cu Premiul Un Certain Talent, în Un Certain Regard la Cannes.
Un premiu la Cannes - Canal +, în secţiunea Semaine de la Critique - a obţinut şi Ramona, scurtmetrajul lui Andrei Creţulescu. Filmul va fi proiectat pe 27 octombrie 2015, de la 15.45, la Cinema Elvire Popesco, alături de Bad Penny şi Kowalski, în prezenţa regizorului. Intrarea este liberă. Accesul este gratuit şi la proiecţiile scurtmetrajelor româneşti din Romanian Short Waves, program inclus în secţiunea ne-competitivă Short Film Corner a Festivalului de la Cannes.
Un best of al filmelor realizate în cadrul atelierului de film documentar Aristoteles Workshop (AW), care aniversează anul acesta 10 ani, va putea fi vizionat în patru calupuri, pe 26, 27, 28 şi 29 octombrie 2015, la Elvire Popesco. Aristoteles Workshop a fost fondat în 2005 de actorul Dan Nuţu şi de actualul director al Institutului Cultural Român (ICR) de la Berlin, Cristina Hoffman, având până în prezent peste 130 de "absolvenţi". Intrarea este liberă.
Copiii vor avea propriile lor momente în festival, în weekend-ul 24 - 25 octombrie 2015. Ei vor putea vedea, la Cinema Studio, două proiecţii încântătoare la care au intrarea liberă: 101 dalmaţieni, filmul care a cucerit în 1996 inimile şi zâmbetelor tuturor fanilor Disney, cu Glenn Close în rolul diabolicei Cruella şi Les Vacances du Petit Nicolas, o adaptare a cărţilor pentru copii scrise în anii '60 de René Goscinny (creatorul lui Asterix) şi Jean-Jacques Sempé.
Între 23 şi 29 octombrie 2015, la Cinema PRO, Cinema Studio şi Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii - Dheepan (Palme d'Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales / Il racconto dei racconti (cu Salma Hayek şi Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un The Virgin Suicides în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d'Or). Vor fi lansate şi câteva provocări în cadrul unor dezbateri despre piraterie şi critică de film, în weekend-ul 24 - 25 octombrie 2015, iar un concurs îl va trimite pe câştigător direct la Cannes 2016.
**
Ediţia a şasea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films. Este realizat în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti. Este un proiect cultural finanţat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al ArCuB, în cadrul Programului cultural "Eşti Bucureşti" 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), şi al Institutului Cultural Român.
Evenimentul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film, ViTo FILM, InterCom Film, Transilvania Film, Freeman Entertainment.
Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiţie al evenimentului.
Susţinut de: BRD Groupe Société Générale, Catena
Maşina oficială a festivalului este BMW.
Cu sprijinul: Silva,Cez România,Groupama Asigurări
Parteneri: Hotel Mercure, S.E.R.V.E, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, UPS, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză (CCIFER), ELLE, Braiconf, Universitatea Bucureşti
Partener loisir: M60
Parteneri media: Europa FM, Digi24, DigiFilm, UTV, Zile şi nopţi, CineMAP, Cinemagia, Glamour, Caţavencii, Hotnews, Ziare.com, CinemaRx, Decât o Revistă, Ziarul Metropolis, Sub25.ro, LiterNet.ro, Revista FILM, Urban.ro, All About Romanian Cinema (AaRC), Orasulm.eu, Cinefan, Acoperişul de sticlă
Partener de monitorizare: mediaTRUST
***
Detalii: www.filmedefestival.ro.
Ne puteţi urmări pe Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest.
Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi scrie pe [email protected].