octombrie 2015
Les Films de Cannes à Bucarest, 2015
Concursul Fii critic la Cannes!, organizat de Les Films de Cannes à Bucarest şi Asociaţia Culturală Control N, special cu ocazia seriei de evenimente Les Films de Cannes à Bucarest - în dezbatere, şi-a ales participanţii. Conferinţele încep sâmbătă, 24 octombrie, cu Pirateria şi cinema-ul. Cum le împăcăm?, şi continuă duminică, 25 octombrie, cu dezbaterea Cum, de ce şi pentru cine mai scriem despre filme?.

Juriul, compus din reprezentanţi ai Asociaţiei Culturale Control N şi ai Les Films de Cannes à Bucarest, alături de Alex Trăila au avut dificila misiune de a-i selecta pe cei 10 finalişti. Aceştia sunt:

Flavia Dima (CinemaRx.ro)
Cezar Gheorghe (Observator Cultural)
Ionuţ Mareş (Ziarul Metropolis)
Alma Marhamati (Postmodern.ro)
Cătălin Mesaru (FilmReporter.ro)
Andreea Mihalcea (Film Menu şi Acoperişul de Sticlă)
Cătălin Olaru (catalinolaru.wordpress.com)
Andra Petrescu (Film Menu, Acoperişul de sticlă, AaRC.ro, Revista Film, Istoria Filmului)
Andrei Şendrea (liternet.ro)
 Florian-Rareş Tileagă (pasiliberi.ro)

Tinerii critici vor participa la conferinţele de sâmbătă şi duminică şi vor înscrie trei texte pentru jurizarea finală: un preview despre Les Films de Cannes à Bucarest, 2015 (vor fi apreciate unghiurile şi abordările inedite), cronica unui film văzut în festival şi o relatare despre conferinţele la care au participat. Pe baza celor trei texte, publicate până la 1 noiembrie, organizatorii vor alege câştigătorul care va avea şansa de a merge la Cannes, la ediţia din 2016.

Concursul Fii critic la Cannes! este un proiect realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Este un eveniment susţinut de BRD - Groupe Société Generale.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus