septembrie 2005
Legături bolnăvicioase
Legături bolnăvicioase, lung metrajul de debut al regizorului Tudor Giurgiu, se filmează în aceste zile în Bucureşti şi în diferite locaţii din ţară. Filmul beneficiază de o distribuţie cu totul deosebită formată din debutanţi, actori consacraţi şi vedete din showbiz: Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă, Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Mihaela Rădulescu.

"Realizarea acestui film este o reală provocare pentru mine. Este primul meu film de lung metraj, iar subiectul ales este foarte incitant şi provocator. Aceste elemente combinate cu dorinţa noastră de a face din Legături bolnăvicioase un film de real succes mă motivează enorm." susţine regizorul Tudor Giurgiu. Povestea tinerilor e bazată pe romanul omonim, reeditat de curând, al Ceciliei Stefănescu, autoarea scenariului.

Mai multe informaţii despre film puteţi găsi accesând site-ul oficial: detalii "la cald" despre filmări, jurnalul realizării "legăturilor" (blog) scris la cald de către regizor şi actori, biografii, o generoasă galerie foto cu momente surprinse la filmări şi chiar scurte filmuleţe care descriu atmosfera de pe platoul de filmare.

Vizitatorii pasionaţi de cinema pot să-şi creeze un cont pe site, care le permite să intre în legătură directă cu membrii echipei, având astfel posibilitatea comentării live a desfăşurării filmărilor, post producţiei şi a rezultatului final, în luna februarie a anului următor: filmul Legături bolnăvicioase.

Site-ul reprezintă o premieră pentru lumea cinematografiei româneşti, fiind prima iniţiativă de acest gen pentru un film românesc aflat în producţie.

Mai mult, site-ul este dezvoltat constant, fiind îmbogăţit cu noutăţi pe măsură ce filmul capătă contur şi data lansării sale pe marile ecrane se apropie.

Legături bolnăvicioase este o co-producţie româno-franceză, partea română fiind reprezentată de Libra Film – Multi Media Est. Filmul va fi distribuit de Transilvania Film şi va avea premiera chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie 2006.

De: Cecilia Ştefănescu Regia: Tudor Giurgiu Cu: Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă, Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Mihaela Rădulescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus