februarie 2016
Astra Film Cinema, singurul cinema din centrul Sibiului, îşi reia proiecţiile din 11 februarie 2016, în fiecare joi, de la ora 19:00. Himmelverbot / Ouside (regia: Andrei Schwartz), pimul film programat, a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun documentar, competiţia România la Astra Film Festival 2015.

Condamnat pe viaţă în regimul comunist pentru dublă crimă, Gavril Hrib este eliberat pentru bună purtare după 21 de ani de închisoare. Cu o geanta pe umăr şi cu 40 de lei primiţi pentru transport, Gavril se regăseşte într-o Românie necunoscută aflată în plină tranziţie. Iniţial filmul prezintă lupta acestuia cu vina şi cu viaţa în interiorul şi în afara închisorii.

Hrib şi Schwartz se cunosc din 1994, atunci când regizorul a filmat Jailbirds, un documentar despre viaţa din închisoarea Rahova. În 2004, când Hrib se pregăteşte pentru eliberare îl sună pe Schwartz. Relaţia dintre protagonist şi regizor este pusă însă la încercare în momentul în care se dovedeşte că Hrib a servit în toţi aceşti ani o versiune neadevărată a motivului pentru care a fost închis.

De ce şi-a prefabricat Hrib o versiune falsă a faptelor pentru care a fost condamnat şi cum de toată lumea a luat-o de bună fără a cerceta veridicitatea ei?

Proiecţia filmului Outside are loc joi, 11 februarie 2016 - ora 19:00 la Astra Film Cinema din Piaţa Mică, nr. 11. Preţul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Mai multe informaţii la tel: 0751.166.516

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus