iunie 2020
Astra Film Cinema
Publicul de acasă a avut parte până acum, timp de doar două luni de zile, de 40 de filme remarcabile din întreaga lume pe Astra Film Online.

Filmele de nonficţiune realizate în urma unor viziuni regizorale inedite au explorat în mod autentic şi curajos experienţe umane complexe şi probleme existenţiale dificile, surprinzând omul într-un periplu de transformări revelatorii.

Subiectele diverse ale documentarelor au tratat în profunzime: istorii vechi şi popoare misterioase, tradiţii şi obiceiuri fascinante, confesiuni emoţionante şi confruntări violente, reflecţii sincere şi sentinţe grele, frici şi traume covârşitoare, fenomenul emigrării şi sistemele opresive, viitorul tinerilor şi modernizarea lumii.

Toate acestea au reuşit să evoce modurile complicate în care societatea şi cultura au ajuns să evolueze în numeroase zone ale lumii, revelând diferite feţe ale adevărului.

Filmele de nonficţiune special selectate pentru această perioadă au avut în total peste 224.000 de vizitatori unici.

Pe pagina de Facebook au fost 67.544 de vizitatori iar pe canalul de Youtube 156.490.

Pe lângă documentarele pentru publicul general, cei mici s-au putut bucura la rândul lor de aventurile şi călătoriile neînfricate ale protagoniştilor din filmele propuse de Astra Film Junior.

Cinematografia documentară de renume s-a putut relaxa cu două concerte live inedite şi extraordinare, avându-i în prim plan pe cei de la SonoRo şi pe Silent Strike.

Programul amplu poate fi urmărit constant pe site-ul festivalului-https://www.astrafilm.ro/online/, pe canalul de Youtube şi pe paginile de Facebook.

Vineri, 19 iunie, de la ora 19:00, va fi difuzat filmul Proiectul Corvin, regia Klára Trencsényi.

Filmul aduce în discuţie un proiect mare de dezvoltare imobiliară din Budapesta, care duce la relocarea a peste o mie de familii şi la schimbarea modului vechi de viaţă din cartier.
 
Rămâneţi conectaţi la Astra Film Online.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus