mai 2020
Astra Film Cinema
Un caz penal controversat, tineri bulgari naţionalişti, mame care emigrează şi soarta poporului armân
 
Filmele de nonficţiune de săptămâna aceasta de pe Astra Film Online explorează în adâncime şi cu mult curaj posibile erori judiciare, vieţi trăite în ilegalitate, viitorul unei generaţii tinere de naţionalişti bulgari şi spiritul misterios al poporului armân.
 
În aceste filme descoperim cum individul se apară singur în faţa autorităţilor statului, cum sentimentele patriotice se pot manifesta agresiv, cum mamele din afara graniţelor duc dorul copiilor de acasă şi cum protejarea unei limbi poate însemna salvarea unei conştiinţe.
 
Spectatorul va încerca să găsească răspunsuri la întrebări grele precum: A fost sau nu a fost vinovat Mihai Moldoveanu? Ce viitor îi aşteaptă pe tinerii din Bulgaria? Merită preţul plătit pentru a fugi în afară? Cât de mult înseamnă cultura armânească pentru zona Balcanilor?
 
Filmele din programul Astra Film Online vor putea fi vizionate pe site-ul festivalului- https://www.astrafilm.ro/online şi pe paginile noastre de Facebook. Vă vom ţine la curent în mod constant cu programul pe site-ul festivalului- www.astrafilm.ro
 
Programul filmelor Astra Film Online în perioada 14-17 MAI 2020
 
JOI, 14 MAI 2020, de la ora 18:00
The Trial / Procesul / Claudiu Mitcu / Romania / 2017 / 90 min


VINERI, 15 MAI 2020, de la ora 18:00
Long live Bulgaria / Trăiască Bulgaria / Adela Peeva / Bulgaria / 2017 / 55 min


SÂMBĂTĂ, 16 MAI 2020, de la ora 18:00
Mama illegal / Mama Illegal / Eduard Moschitz / Austria / 2011 / 102 min


DUMINICĂ, 17 MAI 2020, de la ora 18:00
Armânii, at the famous Manakia to I'm not famous... / Armânii, de la faimoşii Manakia la Nu sunt faimos... / Toma Enache / Romania / 2015 / 72 min


Rămâneţi conectaţi la Astra Film Online.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus