mai 2020
Astra Film Cinema
Filmele de nonficţiune de săptămâna aceasta de pe Astra Film Online ne relevă momente importante din evoluţia în timp a unor comunităţi, investigând moştenirea cinematografică lăsată de celebri fraţi Manakia, proiectând o viziune monografică asupra culturii păstoritului transhumant şi dezbătând fenomenul emigrărilor româneşti la muncă în Europa după anii '90.
 
Filmele ne trec prin episoade dramatice care au dus la reconfigurarea Balcanilor în prima parte a secolului al XX-lea, ne descoperă ritualurile ancestrale, târgurile de altădată, legendele despre lumi de demult din Mărginimea Sibiului, şi ne invită să luăm parte la transformarea regiunii Maramureşului într-o nuntă imensă de-a lungul unei singure luni.
 
Publicul se va putea bucura Vineri, de la ora 18:00, de un concert inedit şi inovativ selectat din colecţia vastă de live performance-uri de la Astra Film Music.
 
Filmele din programul Astra Film Online vor putea fi vizionate pe site-ul festivalului - astrafilm.ro/online şi pe paginile noastre de Facebook. Vă vom ţine la curent în mod constant cu programul pe site-ul festivalului- www.astrafilm.ro

Programul ASTRA FILM ONLINE în perioada 21-24 MAI 2020
 
JOI, 21 MAI, ora 18:00
The Manakia Brothers. Diary of a long look back / Fratii Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi / Eliza Zdru / Romania / 2016 / 91 min

VINERI, 22 MAI, ora 18:00
Concert inedit Astra Film Music

SAMBATA, 23 MAI, ora 18:00
Jina / Jina / Dumitru Budrala / Romania / 2005 / 60 min

DUMINICA,24 MAI, ora 18:00
Wedding of the Year / Nunta anului / József Bán / Romania / 2017 / 60 min
 
Rămâneţi conectaţi la Astra Film Online.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus