Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Gala Tânărului Actor HOP 2016

Un nou director pentru Gala Tânărului Actor - HOP, 2016


februarie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Gala HOP, dedicată promovării tinerilor actori, absolvenţi ai facultăţilor de profil, se va desfăşura şi în 2016 la Costineşti. Evenimentul este organizat de UNITER împreună cu Vox Maris Grand Resort Costineşti şi finanţat de Ministerul Culturii.

Ultimele trei ediţii ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub direcţia artistică a regizorului RADU AFRIM. Au fost trei ani spectaculoşi, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el însuşi spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat concepţii şi au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au înţeles perfect importanţa tonusului în care s-au desfăşurat discuţiile şi repetiţiile cu Radu Afrim: "libertate absolută, ignorarea limitelor, imaginaţie, creativitate, mobilitate."

În 2016 direcţia artistică a evenimentului este preluată de MIKLÓS BÁCS, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi profesor universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj.


Pedagog foarte apreciat de studenţi, Miklós Bács este membru al corpului profesoral fondator al şcolii de teatru clujene (1991) şi al secţiei maghiare (1992), coordonatorul a cinci generaţii de absolvenţi ai secţiei române şi iniţiatorul festivalului studenţesc "Galactoria" în 2004.

Mulţumim, RADU AFRIM pentru trei ani de adevărat spectacol la Gala HOP şi îi urăm succes lui MIKLÓS BÁCS şi bun venit în casa teatrului tânăr de la Costineşti.
 Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2016


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Laureaţii Galei Tânărului Actor HOP, 2016, Comunicat de presă
 Una-alta despre HOP. A treia zi - Gala HOP, 2016, Florian-Rareş Tileagă
 Una-alta despre HOP. A doua zi - Gala HOP, 2016, Florian-Rareş Tileagă
 Una-alta despre HOP. Prima zi - Gala HOP, 2016, Florian-Rareş Tileagă
 De vorbă cu... (XXX) - Bács Miklós, Gala HOP, 2016, Florian-Rareş Tileagă, un interviu cu Miklós Bács
 Toate articolele despre Gala Tânărului Actor HOP 2016


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer