România Liberă / septembrie 2005
Între 27 septembrie şi 2 octombrie, Teatrul Luni de la Green Hours va participa (ca invitat special) la Dublin Fringe Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri independente de teatru din Europa. Piesa The Sunshine Play a fost scrisă de Peca Ştefan special pentru acest eveniment şi pusă în scenă de tînăra regizoare Ana Mărgineanu.

Scenografia este semnată de Ina Isbăşescu. Distribuţia este formată din actori ai tinerei generaţii: Isabela Neamţu, Daniel Popa şi Cosmin Seleşi. The Sunshine Play a putut fi vizionată în avanpremieră de publicul român (cu condiţia să cunoască limba engleză), marţi, 20 septembrie, la ora 20, la Green Hours.

La întoarcerea de la festival, piesa va fi tradusă în limba română şi va intra în repertoriul curent al Teatrului Luni. La Dublin, piesa va avea 6 reprezentaţii în Project Cube, principala scenă a festivalului. Teatrul Luni a cîştigat "Fringe Award" la ediţia de anul trecut a DFF, cînd a fost prezent cu două piese semnate de Lia Bugnar: Aici nu se simte şi Oase pentru Otto.
De: Peca Ştefan Regia: Ana Mărgineanu Cu: Isabela Neamţu, Daniel Popa, Cosmin Seleşi

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus