Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Comunicate de presă - concerte

Legends of Jazz: Charlie Parker & Dizzy Gillespie Tribute, la Sala Radio


martie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Jazz Syndicate Live Sessions prezintă un concert de excepţie, un tribut adus legendarilor CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE, în data de 31 martie 2016, de la ora 20.00, la Sala Radio din Capitală. Concertul este reprogramat din toamna anului 2015, iar biletele cumpărate pentru evenimentul din 2015 sunt valabile.

Cinci muzicieni ai noului val de jazz se vor reuni pe scenă pentru a le dedica o seară de neuitat celor care au fost doi dintre cei mai aclamaţi artişti de jazz din toate timpurile: Bird şi Dizzy.

Pe scena Sălii Radio va urca un All Star Band, format din saxofonistul stabilit în Olanda, Cătălin Milea şi trompetistul Sebastian Burneci - leader al Bucharest Jazz Orchestra, iar secţia ritmică va fi asigurată de câştigătorul "Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015" Sorin Zlat, la pian, Adrian Flautistu la bas şi Iulian Nicolau la baterie.

Despre Bird şi Dizzy s-ar putea scrie pagini întregi, fără a epuiza nici pe departe impresionantele cariere ale celor doi, sau influenţa pe care au avut-o asupra muzicii jazz.

CHARLES PARKER, cunoscut şi ca "Yardbird", sau mai simplu "Bird", a fost un saxofonist şi compozitor american de jazz de geniu.

Parker a fost un influent solist de jazz şi o figură marcantă în dezvoltarea stilului Be-Bop, un stil caracterizat de ritmuri ameţitoare, tehnică virtuoasă şi improvizaţie. Parker a introdus idei armonice revoluţionare în jazz, iar tonul său varia de la curat şi penetrant, la dulce şi sobru. Acesta a fost poreclit încă de la începutul carierei "Yardbird", iar această poreclă, mai ales sub forma prescurtată "Bird", a inspirat titlurile a numeroase compoziţii ale artistului, precum "Yardbird Suite", "Ornithology", "Bird Gets The Worm" sau "Bird of Paradise". Parker a fost o figură emblematică pentru celebra generaţie Beat, personificând muzicianul de jazz ca artist care nu face compromisuri, mai degrabă intelectual decât entertainer.

JOHN BIRKS "DIZZY" GILLESPIE a fost un trompetist, şef de formaţie, compozitor şi - ocazional - vocalist american de jazz. Contributia sa la dezvoltarea acestui stil muzical a fost imensă.

Unul dintre cei mai mari trompetişti de jazz din toate timpurile (unii spun că cel mai mare!), Dizzy era un instrumentist atât de complex încât contemporanii săi au ajuns să îi copieze pe Miles Davis sau Fats Navarro, până când, abia la începutul anilor '70, Jon Faddis a reuşit să îi recreeze stilul. Bereta lui şi ochelarii cu ramă groasa, stilul său "scat" de a cânta, trompeta şi obrajii umflaţi, precum şi personalitatea lui veselă au fost esenţiale în popularizarea stilului Be-Bop.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia în 2016 vor mai concerta:
KENNY GARRETT Quintet - 21 aprilie 2016, Sala Radio
PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 mai 2016, Sala Radio
JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 noiembrie 2016, Sala Radio


Biletele se găsesc în reţeaua Eventim.ro şi în Reţeaua IaBilet.ro.
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1477662349214056/

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions şi recomandat de MAGIC FM Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România, Comunicat de presă
 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer