Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Comunicate de presă - concerte

A night at the Spanish opera în premieră la UNTEATRU


martie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sâmbătă, 26 martie 2016, ora 21.00, UNTEATRU găzduieşte în premieră o seară de operă în concert. Afişul anunţă un titlu grăitor: A night at the Spanish opera, având-o ca protagonistă pe remarcabila soprană Rodica Vica, acompaniată cu rafinament de "mica orchestră" strunită de chitaristul Maxim Belciug.

Programul, de extracţie exclusiv spaniolă, imaginează un dialog muzical sclipitor între José Marín, un personaj baroc, cântăreţ al capelei regale de la curtea lui Felipe al IV-lea, şi Federico García Lorca, poetul metaforă al generaţiei '27. Primul aduce cu el o viaţă tumultoasă, cu jafuri, amoruri, omoruri, ani de temniţă şi surghiun, trăită însă cu cântecul pe buze şi sfârşită, la adânci bătrâneţi, în respectul şi aprecierea semenilor. Celălalt, cunoscut ca republican, homosexual, stângist şi, în general, cam slobod la gură, îşi aduce inima tânără şi ultrasensibilă, culeasă, după o execuţie precipitată, de sub un măslin, dintr-o groapă comună pierdută undeva prin Granada.

Întâlnirea naşte poveşti. Sub o frunză de verbină, un tâmplar ciopleşte-n lemn un leagăn pentru puiul său. Pe-o ulicioară, au omorât o porumbiţă. La câmp, fetele, oacheşe, culeg mere, iar flăcăii se înfierbântă de gloria coridei. Oraşul dansează, iar dragostea cântă. Un spectacol de o tulburătoare virtuozitate vocal-instrumentală, care îi oferă sopranei Rodica Vica prilejul să-şi desfăşoare, însoţită cu măiestrie de subtila chitară a lui Maxim Belciug, întregul registru lirico-dramatic în toată strălucirea sa. Ce dulce sună! Chiar dacă-s numai contradicţii. Tonul e uman, iar în urma lor rămâne, plutind, un vers: "Dacă speranţa se stinge şi-ncepe babilonia, ce făclie va lumina căile pe pământ?"


Soprana Rodica Vica este una dintre cele mai fermecătoare voci care se înalţă acum pe scena europeană. Trăieşte la Viena şi are o strălucită carieră concertistică, fiind solistă invitată a multor opere şi filarmonici atât din România cât şi din străinătate. A debutat pe scena Operei bucureştene în anul 2010, la vârsta de 24 de ani, colaborând apoi permanent cu aceasta instituţie. A interpretat roluri principale în opere precum Flautul fermecat (Regina Nopţii) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L'elisir d'amore de G. Donizetti, Le Cantatrici Villane de V. Fioravanti etc.

În vara anului 2014, Rodica Vica a debutat internaţional în rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W.A. Mozart, la Viena, în cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, iar în toamna aceluiaşi an a deschis Festivalul internaţional de muzică barocă din Varazdin, Croaţia, alături de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzica barocă, Accademia Bizantina, sub conducerea dirijorului Ottavio Dantone. În 2015, a debutat la Teatrul La Fenice din Veneţia, cu recitalul Canto barocco: viaggio musicale dal madrigale al melodramma susţinut în cadrul fesivalului Lo spirito della musica di Venezia. În anul 2016, soprana are programate numeroase concerte cu programe inedite şi în primă audiţie, alături de orchestre de renume din Austria, Italia, Germania, România şi Croaţia.

Aşadar sâmbătă, 26 martie 2016, soprana Rodica Vica ne face bucuria de a veni pe scena UNTEATRU din str. Sfinţii Apostoli 44 din Bucureşti, pentru o seară de operă. Pentru peisajul teatrului independent - o premieră, pentru publicul bucureştean - o ocazie rară. A nu se rata!

Informaţii şi rezervări: 0721268516, [email protected] sau www.unteatru.ro.
http://unteatru.ro/event/a-night-at-the-spanish-opera/ Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România, Comunicat de presă
 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer