aprilie 2016
Festivalul Internaţional de film NexT, 2016
Festivalul Internaţional de Film NexT goes Out In Space şi timp de o seară devine intergalactic! Poveşti fantastice în care cosmonauţi, extratereştri, roboţi, oameni de ştiinţă geniali sau monştrii din spaţiu se luptă pentru supremaţia în Univers, dar şi o petrecere cosmică vă aşteaptă sâmbătă, 9 aprilie 2016, începând cu ora 21.00, la Terra Events Hall, într-un eveniment special susţinut de Silva.

În cinema, SF-ul presupune transpunerea în imagini cât mai creative şi inedite a necunoscutului, la care se adaugă admiraţia totală în faţa tehnologiei şi un simţ acut al pericolului care întâlneşte, uneori, momente de distracţie suprarealistă. O experienţă audiovizuală intensă care vă va transporta în alte timpuri şi spaţii, NexT Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

După proiecţie, de la ora 22.30, colectivul Discotecă vine la Terra cu RomPop Time Machine. Va rula cu viteza sunetului, timp de o noapte, pe căile stelare ale universului RomPop, între galaxiile '60, '70, '80 şi '90. Maşina timpurilor [trecute] RomPop va jalona cu graţie retrofuturistă printre sateliţi sovietici, visuri cosmice, planete roşii, galbene şi albastre, milenii III, porţi solare şi stele căzătoare, apelând la tot instrumentarul space fiction din muzica românească manufacturată între lansarea Sputnik-ului (Trio Grigoriu) şi cea a navetei Shenzhou (BoySonic). Perfect pentru o petrecere de proporţii cosmice care să încingă cizmele de dans ale cosmonauţilor cinefili.

Discotecă este un colectiv format din Batiscaf Radio, Coughy şi Sillyconductor, care explorează şi descoperă artefacte are muzicii pop made in România, mai ales în perioada anilor '60-'90.


Filme NexT Out in Space

Attack of the Giant Brain Sucker Monster from Outer Space / L'attaque du monstre géant suceur de cerveaux de l'espace / Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu, Franţa, 2010
Într-un musical color din anii 60', apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel dezintegrându-i sau transformându-i în zombi supăraţi şi flămânzi!


Chasm / Abis, SUA, 2015
Un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord. Din păcate, se întinde mai mult decât trebuie şi ajunge să vadă foarte de aproape suprafaţa planetei.


Clones / Clone, Elveţia, 2015
În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier - şi i se oferă posibilitatea de a-şi faci o copie după propriul creier, pentru orice eventualitate.


Deadly Drive-in Disaster / Dezastru fatal la Drive-in cinema, Olanda, 2015
Agenta specială Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în plină acţiune când un cinema drive-in, unde rulează un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburătoare adevărată!


They Will All Die in Space / Vor muri cu toţii în spaţiu, Spania, 2015
Nava Tantalus pluteşte fără control prin spaţiu.


Silente, Spania, 2015
Anori este un eschimos care trăieşte pe planeta Silente. Înregistrând sunetele naturii, într-o bună zi îl surprinde apariţia unui obiect bătut de vânt. Originea sa este necunoscută.


Tristes Déserts - A Robot's Tale / Tristes Déserts - Povestea unui robot, Austria, 2015
Rezultat filmic-muzical al colaborării - de inspiraţie barocă şi SF - dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.


We Can't Live without Cosmos / Mi ne mozhem zhit bez kosmosa / Nu putem trăi fără cosmos, Rusia, 2014
Doi cosmonauţi, prieteni, încearcă să dea tot ce au mai bun în fiecare zi la antrenamente ca să-şi vadă visul comun devenit realitate. Dar povestea asta nu este doar despre un vis.


Cele opt scurtmetraje au fost culese din cele mai îndepărtate colţuri ale galaxiei de către cei trei selecţioneri NexT - Irina Trocan, Masimilliano Nardulli şi Oana Ghera - , cu ajutorul criticului de film Alexandru Vizitiu.

Biletele şi abonamentele pentru cea de a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT se pot achiziţiona online de pe www.eventbook.ro.
Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT
.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaştilor din România.
Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii.
Co-finantat de: Programul Europa Creativă - Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.
Sponsori: Silva, HBO, TNT, French Revolution, Pizza Hut.
Parteneri: ShortsTV, Abis Studio, Villa Kult, CineLab, ArCuB, Primăria Municipiului Bucureşti, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Cărtureşti, Universitatea Bucureşti, UNATC I.L. Caragiale, MUBI, Noumax, MIDOCAR, Blue Air, MobilaDalin, Aqua Carpatica, Rotenberg, Tassimo, Hai cu bicla, J'ai Bistrot, DESCHIS Gastrobar, Club Control, Clubul Ţăranului.
Parteneri Instituţionali: Ambasada Franţei în Romania, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Israelului în România, Goethe-Institut Bucureşti, Ambasada Spaniei în România, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşti, Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Ambasada Republicii Finlanda în România, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Institutul Camões pentru Cooperare şi Limbă Portugheză, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Muntenegrului, Ambasada Statelor Unite ale Americii.
Parteneri media: Radio 21, Radio România Cultural, Zile şi Nopţi, Cinemagia, CinemaRX, Aarc, CineFan, Film Reporter, Acoperişul de sticlă, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, Decât o revistă, Modernism, Sub25, The Institute, B365, urban.ro, Vice, Infestival, Cooperativa Urbană, Orasulm.eu, Teen Art Out, Bestmusic, Metalhead, Feeder.ro, România pozitivă, Teen Art Out, Mixtopia.
Parteneri NexT Kids: Itsy Bitsy, Sfatul părinţilor, Totul despre mame, UrbanKid.ro


Descarcă broşura NexT, 2016 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus