aprilie 2016
Festivalul Internaţional de film NexT, 2016
Weekend-ul începe în forţă la a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT (7-11 aprilie 2016).

Astăzi, 8 aprilie 2016, la Cinema Muzeul Ţăranului iau startul cele două competiţii NexT: Competiţia Naţională, de la ora 17.00, şi Competiţia Internaţională, de la ora 20.00.  În această seară sunt programate două secţiuni speciale: Oscars Night, la Cinema Pro, de la ora 20.30, şi LGBT, în Control Club, la ora 20.00. Tot astăzi, de la ora 19.00, la Clubul Ţăranului, va avea loc vernisajul expoziţiei Matei Branea - De 10xNexT. Publicul va putea vedea afişele din cei 10 ani de NexT, dar şi schiţe cu personajele create de graficianul şi artistul vizual pentru festival.

Dimineaţa de sâmbătă, 9 aprilie 2016, va fi revendicată de către cei mici la NexT Kids, de la ora 10.30, la Cinema Elvire Popesco, cu filme şi jocuri. Noaptea de sâmbătă este rezervată filmelor SF şi petrecerii intergalactice de la Out in Space, la ora 21.00, la Terra Events Hall. După proiecţie, colectivul Discotecă vine la Terra cu RomPop Time Machine, într-un eveniment inspirat de Silva.

Duminică seară, pe 10 aprilie 2016, demolăm tabuurile legate de intimitatea unui cuplu cu Hanky Panky, la ora 21.00, la Cinema Elvire Popesco. Concomitent, la Avant-garde, care se petrece la DESCHIS Gastrobar, va avea loc proiecţia unor scurtmetraje îndrăzneţe şi inovative. În cadrul aceleiaşi seri, Carmen Coţofană, Paul Duncă şi Maria Mora vor avea o intervenţie interactivă, însoţită de proiecţiile realizate de Ion Cotenescu, care îşi propune să exploreze corporalitatea în relaţie cu audiovizualul.
 
Recomandări din program:

Vineri, 8 aprilie 2016
Oscars Night - 20.30, Cinema Pro
Cele cinci titluri nominalizate în 2016 la premiile Academiei Americane de Film la categoria scurtmetraj de ficţiune, inclusiv câştigătorul statuetei pentru Cel mai bun scurtmetraj, pot fi vizionate în premieră în România, într-un program oferit de Shorts TV.

LGBT - 20.00, Control Club
Un program dedicat exclusiv scurtmetrajelor cu tematică LGBT. De la animaţii la musical, de la cinema-eseu la filme care iau ca subiect sexul, scurtmetrajele pe care le-am ales vorbesc despre homosexualitate, lesbianism sau intersexualitate în feluri foarte diferite.
 
Sâmbătă, 9 aprilie 2016
NexT is Feminist - 20.30, Cinema Elvire Popesco
Secţiune care prezintă problemele femeilor şi eforturile feminismului de a face lumea mai dreaptă şi mai tolerantă pentru ambele sexe.
 
Out in Space - 21.00, Terra Events Hall
NexT se lansează pentru o seară în spatiul intergalactic şi pregăteşte proiecţii SF. O experienţă audiovizuală intensă care vă va transporta în alte timpuri şi spaţii, Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.
 
Duminică, 10 aprilie 2016
Hanky Panky - 21.00, Cinema Elvire Popesco
Scurtmetrajele care explorează faţetele sexualităţii umane, propunându-şi să demoleze tabuurile şi să vorbească despre oameni şi sentimente în toată diversitatea lor.
 
Avant-garde - 21.00, DESCHIS Gastrobar
Un program special, prezentat în afara spaţiului convenţional al sălii de cinema, care pune în lumina reflectoarelor un tip de cinema ce implică într-un mod aparte publicul, mult mai direct, folosindu-se de toate mijloacele audiovizualului pentru a uimi, intriga şi ascuţi simţurile spectatorilor.
 
Ne găsiţi pe: nextfilmfestival.ro | Facebook: facebook.com/NexTFilmFestival
Biletele şi abonamentele pentru cea de a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT se pot achiziţiona online de pe www.eventbook.ro.
Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaştilor din România.
Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.
Co-finanţat de: Programul Europa Creativă - Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.
Sponsori: Silva, HBO, TNT, French Revolution, Pizza Hut.
Parteneri: ShortsTV, Luno, Abis Studio, Villa Kult, CineLab, ArCuB, Primăria Municipiului Bucureşti, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Cărtureşti, Universitatea Bucureşti, UNATC I.L. Caragiale, MUBI, Noumax, MIDOCAR, Blue Air, Uber, MobilaDalin, Aqua Carpatica, Rotenberg, Tassimo, Hai cu bicla, J'ai Bistrot, DESCHIS Gastrobar, Club Control, Clubul Ţăranului.
Parteneri Instituţionali: Ambasada Franţei în Romania, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Israelului în România, Goethe-Institut Bucureşti, Ambasada Spaniei în România, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşti, Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Ambasada Republicii Finlanda în România, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Institutul Camões pentru Cooperare şi Limbă Portugheză, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Muntenegrului, Ambasada Statelor Unite ale Americii.
Parteneri media: Radio 21, Radio România Cultural, Zile şi Nopţi, Cinemagia, CinemaRX, Aarc, CineFan, Film Reporter, Acoperişul de sticlă, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, Decât o revistă, Modernism, Sub25, The Institute, B365, urban.ro, Vice, Infestival, Cooperativa Urbană, Orasulm.eu, Teen Art Out, Bestmusic, Metalhead, Feeder.ro, România pozitivă, Teen Art Out, Mixtopia.
Parteneri NexT Kids: Itsy Bitsy, Sfatul părinţilor, Totul despre mame, UrbanKid.ro


Descarcă broşura NexT, 2016 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus