mai 2016
Comunicate de presă - concerte
Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, anume concertul Paolo Fresu şi Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamaţi artişti vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepţie.

Evenimentul va avea loc în data de 14 mai 2016, la Sala Radio din Bucureşti, începând cu ora 20.00.

Albumul Chiaroscuro este o demonstraţie de virtuozitate muzicală, fiind, în acelaşi timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artişti, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

Chiaroscuro îi aduce împreună pe chitaristul Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca şi majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstraţie a tehnicii sale excelente, dar şi o ocazie pentru interacţiune muzicală. (The New York Times)

Luminos şi pe alocuri întunecat, evocând cafeaua şi croissantul de duminică dimineaţa, Chiaroscuro reprezintă colaborarea dintre veteranul ghitarist Towner şi minunatul trompetist din Sardinia, Paolo Fresu. Versiunea lor a clasicului Blue in Green de pe Kind of Blue sare imediat în evidenţă. (The Independent)


Despre Paolo Fresu şi Ralph Towner

Unul dintre marii trompetişti ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. Născut în 1961 în Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primească numeroase distincţii, dintre care prestigiosul premiu al l'Academie du Jazz sau Django D'Or. Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii '50, Fresu şi-a creat o manieră proprie, trecând cu naturaleţe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Între înregistrări şi concerte, Fresu activează şi ca director artistic la festivalului de jazz din oraşul său natal, Berchida -Time in Jazz Festival şi compune muzică pentru cinema şi balet.

În 2010, muzicianul a înregistrat albumul Chiaroscuro, împreună cu chitaristul american Ralph Towner, pe care îl vom vedea pe 14 mai 2016 şi pe scena de la Sala Radio - Bucuresti, precum şi dublul set Songlines / Night & Blue. Desertico este ultimul său album, lansat în 2013.

Ralph Towner (născut în1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător şi şef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuţie şi trompetă.

Cel mai bine cunoscut ca chitaristul şi compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o carieră solo bogată şi variată, marcată de colaborări muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek şi Gary Peacock.

Program

Concertul Paolo Fresu & Ralph Towner va avea loc în data de 14 mai 2016, de la ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti. Accesul în sală se face începând cu orele 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment au preţuri începând cu 95 lei, în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate din Reţelele Eventim, Bilete.ro şi IaBilet.ro.

Facebook Event: facebook.com/events/1535191906791654/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus