septembrie 2005
Legături bolnăvicioase
După 30 de zile petrecute în diverse locaţii din Bucuresti şi în comuna Pietroşita din judeţul Damboviţa, s-au încheiat filmările primului lung-metraj semnat Tudor Giurgiu, Legături Bolnăvicioase.

Ioana Barbu, Maria Popistaşu, Tudor Chirilă, Mircea Diaconu, Cătălina Murgea, Tora Vasilescu, Virginia Mirea, Valentin Popescu, Mihai Dinvale, Dan Aştilean, Carmen Tănase şi Mihaela Rădulescu sunt actorii care au luat parte la conturarea personajelor inspirate din romanul Ceciliei Ştefănescu, care semnează şi scenariul filmului.

Din echipa de filmare au făcut parte nume binecunoscute atât din cinematografie, cat şi din teatrul românesc. Imaginea filmului este semnată de Alex Sterian, unul dintre cei mai apreciaţi operatori români, având la activ numeroase producţii artistice şi publicitare. Decorurile au fost realizate de Adriana Grant, un scenograf cu o activitate prodigioasă în teatrul românesc.

Luna septembrie s-a dovedit a fi destul de capricioasă îngreunând pe alocuri munca echipei de producţie în fruntea căreia au stat Dragoţ Vâlcu, producătorul filmului şi Oana Bujgoi, director de productie, nu s-a lăsat nici un moment învinsă de micile incidente apărute pe neaşteptate, sau de abaterile intervenite în orarul filmărilor.

Şi astfel s-a ajuns cu (foarte) bine în cea de-a 30-a zi de "Atenţie! Motor! Acţiune!". O parte a echipei se poate bucura de odihna binemeritată, regizorul Tudor Giurgiu alături de monteurul Alexandru Radu mai având de aşteptat încă puţin, intrând în linie dreaptă în perioada de post-producţie a filmului.

14 februarie 2006, Ziua Îndrăgostiţilor, va fi şi ziua în care publicul român îi va cunoaşte pe Alex, Kiki şi Sandu, protagoniştii filmului Legături bolnăvicioase, o co-producţie Libra Film – Multi Media Est, ce va fi distribuită de Transilvania Film.

Cei care doresc să afle cât mai multe detalii despre echipa de filmare, perioada filmărilor şi despre stadiul în care se află filmul sunt asteptaţi de Tudor Giurgiu şi compania la un dialog pe www.legaturibolnavicioase.ro – site ce reprezintă o premieră pentru lumea cinematografiei româneşti, fiind prima iniţiativă de acest gen pentru un film românesc aflat în producţie. Mai mult, site-ul este dezvoltat constant, fiind îmbogăţit cu noutăţi pe măsură ce filmul capătă contur şi data lansării sale pe marile ecrane se apropie.

De: Cecilia Ştefănescu Regia: Tudor Giurgiu Cu: Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă, Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Mihaela Rădulescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus