septembrie 2005
Stagiunea concertistică 2005
Opera Comică pentru Copii şi-a deschis stagiunea pe 4 octombrie la Sala mică a Palatului copiilor din Bucureşti cu spectacolul Poveşti vesele cu duci, marchize şi bufoni, nouă întâlnire a celor mici cu personaje celebre din opere, operete şi musical-uri. În distribuţie: Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Cristina Eremia, Vicenţiu Ţăranu, Ion Dimieru, Rodica Ocheşanu şi Valentino Tiron.

Spectacolele sunt programate ca şi în stagiunile anterioare în fiecare luni şi marţi de la ora 16. În luna noiembrie, la Opera Comică pentru Copii se va juca baletul de buzunar Păpuşile meşterului Coppelius, prezentat într-o nouă viziune scenografică a Vioricăi Petrovici, iar în luna decembrie se va relua premiera de operă a stagiunii precedente, Farmacistul de Haydn.

Aflăm de la directorul companiei, Smaranda Oţeanu-Bunea că, fondată în 1998, Opera Comică pentru Copii a fost instituţionalizată la începutul anului 2003, de atunci având stagiune permanentă, subvenţionată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Structura stagiunii este gândită în paralel cu anul şcolar, începe în octombrie şi se încheie în iunie, cu pauze în timpul vacanţelor şcolare. Ca orice teatru de proiecte, Opera Comică pentru Copii rulează câte un titlu (câte două spectacole pe săptămână, respectiv opt pe lună, când nu sunt vacanţe), după care trece la altul, majoritatea spectacolelor având loc în Bucureşti. O dată pe lună, Opera Comică pentru Copii se află în turneu la Câmpina (spectacolul acestei luni a avut loc luni, 3 octombrie).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus