iunie 2016
Gala Tânărului Actor HOP 2016
UNITER organizează preselecţia pentru "Gala tânărului actor - HOP!", ediţia a XIX-a, în perioada 20 - 23 iulie 2016 (cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de numărul concurenţilor înscrişi), la Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti, sala Mică.

Preselecţia este deschisă tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licenţă) începând cu promoţia 2012.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa [email protected] un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exerciţiului prezentat. De asemenea, dacă sunt anumite cerinţe tehnice pe care le putem asigura, vă rugăm să le menţionaţi. Data limită de înscriere este 10 iulie 2016.

Tema acestei ediţii: NE-BUN PENTRU ACEASTĂ LUME.
Nebunia - ca şansă de a spune adevărul, ca element subversiv, ca formă de revoltă, ca existenţă în afara normei, ca rol asumat, ca formă de supravieţuire.

La Secţiunea INDIVIDUAL, concurenţii vor pregăti un moment (monolog, colaj, studiu) bazat pe texte din opera lui William Shakespeare. În construcţia momentului, concurentul trebuie să integreze maximum 2 minute performative care să îi pună în valoare calităţile, abilităţile personale (dans, cânt, capacitatea de a folosi instrumente muzicale, capacitatea de a mânui marionete, acrobaţie, magie, etc.). Durata maximă: 10 minute.

La Secţiunea GRUP, concurenţii vor pregăti un spectacol / studiu / work in progress (multi-media, instalaţie, teatru fizic, teatru dans, performance) având ca suport un text shakespearian sau un text al unui autor modern, contemporan ce are ca temă revizitarea operei shakespeariene. Durata maximă: 30 minute. Componenţa maximă a unui grup - 6 persoane.

NOTĂ: Atenţie la text! Se poate folosi fie o singură traducere, fie un colaj din mai multe traduceri sau chiar o traducere personală a textelor shakespeariene, condiţia fiind respectarea conţinutului şi a sensului din opera originală!

Mai multe despre Gală la galahop.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus