aprilie 2017
Festivalul TIFF 2017
Britanicii de la Public Service Broadcasting şi show-ul lor spectaculos cu imagini de arhivă, cine-concerte pe filme de Buster Keaton şi animaţii din anii 30-50, concerte în spaţii inedite - Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) vine, între 2 şi 11 iunie 2017, cu o selecţie puternică de muzică, pe lângă cea de filme. Biletele pot fi cumpărate în avans, în perioada următoare, pe www.biletmaster.ro şi direct de pe aplicaţia TIFF 2017, disponibilă în App Store şi Google Store.
 

Cu o zi înainte de deschiderea TIFF, pe 1 iunie 2017, de la 12.00 (pentru copii) şi 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, un eveniment special o va readuce la Cluj, la doi ani după Tabu, pe Christine Ott, cu cine-concertul Lotte, mon amour. Sedusă de farmecul unic al capodoperelor animate ale lui Lotte Reiniger (1899 - 1981), unul dintre pionerii animaţiei cu siluete, Christine Ott a compus muzică originală care să redea magia acestor poveşti. Artista franceză, care a cântat alături de Radiohead, Yann Tiersen sau Noir Désir, va fi acompaniată de Anne-Irène Kempf la alto şi percuţie. Bilete, aici.
 

"N-o să mai ai nevoie de nici o altă trupă, niciodată", scrie Esquire despre duo-ul multi-instrumental britanic Public Service Broadcasting, care vine la TIFF 2017 cu un concert de neratat. Un mix fascinant de indie, electro şi infuzii de pop cu mostre audio din arhivele publice şi materiale de propagandă, muzica celor de la PSB va fi însoţită de un show vizual spectaculos. Pe fundal vor rula imagini din arhivele SUA şi ale URSS din perioada 1957 - 1972, din timpul cursei pentru cucerirea spaţiului. Conceptul a fost lansat odată cu albumul The Space Race (2015), primit excelent de marile publicaţii şi care i-a adus trupei concerte pe toate continentele. Concertul va avea loc sâmbătă, 3 iunie 2017, de la 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Bilete, aici.
 
Una dintre capodoperele lui Buster Keaton, filmul mut The General (1926), va fi însoţit la TIFF de muzica originală a trio-ul francez Diallèle. Format în 2008 de Romain Bercé şi fraţii Sylvain şi Mathieu Lemaire (chitară, saxofon, baterie), trio-ul propune o energie rock pentru un western antrenant, în care cascadoriile spectaculoase ale lui Buster Keaton te ţin cu sufletul la gură. The General / Le Mécano du général a fost inclus în topul celor mai bune 50 de filme din toate timpurile de revista Sight & Sound. Cine-concertul este programat luni, 5 iunie 2017, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Bilete, aici.
 

Evenimente aparte la TIFF vor serile de concerte în biserici din Cluj. Pe 6 iunie 2017, Jozef van Wissem, muzician şi compozitor olandez stabilit în New York, colaborator frecvent al lui Jim Jarmusch, va cânta melodiile compuse pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive, care i-au adus Cannes Soundtrack Award 2016. Van Wissem este "deopotrivă un compozitor avangardist şi un muzician baroc la lăută, prin urmare deloc străin de contradicţii", scrie The New York Times. A susţinut peste 800 de concerte solo la lăută în întreaga lume, a înregistrat sau cântat live cu Jarmusch, Tilda Swinton sau Zola Jesus, iar muzica sa hipnotică şi poetică l-au propulsat printre cei mai valoroşi muzicieni contemporani. Bilete, aici.


Pe 8 iunie 2017, Charlie Cunningham, una dintre vocile în ascensiune ale folk-ului britanic, va încânta publicul TIFF cu melodii de pe noul album, Lines. Muzica sa este un mix de sensibilităţi folk cu pop şi accente flamenco, împrumutate din cultura spaniolă după doi ani petrecuţi la Sevilia. După trei single-uri de succes, care i-au adus titlul de "Bloggers Choice for 2014" al Radio 1 (BBC), şi-a lansat anul acesta primul album, Lines, pe care publicaţia Clash l-a decretat "un debut sclipitor". "O bijuterie a folk-ului britanic", apreciază Rolling Stone. Bilete, aici.
 

Detaliile despre locul în care se vor desfăşura cele două concerte vor fi anunţate în curând pe www.tiff.ro.
Biletele pot fi cumpărate în avans, în perioada următoare, pe www.biletmaster.ro şi direct de pe aplicaţia TIFF 2017, disponibilă în App Store şi Google Store.
***
Ne puteţi urmări pe: www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram | Youtube
***
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene

Prezentat de: Staropramen
Sponsor Principal: Raiffeisen Bank
Partener Principal: Mastercard
Maşina oficială: Mercedes-Benz
Sponsori: HBO, Philip Morris Trading SRL, MOL România, Tenaris Silcotub,  Avon, Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria,  McDonald\'s, Noumax, Nikon, CSI Romania, Sykes, Farmec,  PMA Invest, Promelek, , Vel Pitar, Lecom, Agressione, Ax Perpetuum
Partener Logistic Oficial: DHL
Parteneri media: TV5 Monde, Shorts TV, Europa FM, Zile şi Nopţi, Cinemagia, Cineuropa, Glamour, VIVA!, Unica, Psychologies, Business Review, Vice, Decât o Revistă, Radio România Cultural, Film New Europe, News.ro, A List Magazine, Observator Cultural, LiterNet, Urban.ro, AaRC.ro,Umblat.ro
Parteneri media locali: Transilvania Reporter, Sinteza, Radio Cluj, Monitorul de Cluj, Erdely Naplo, Kronika, Infotrafic, I Love Cluj, Transindex, Filmtett, I Like Cluj
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Descarcă broşura TIFF 2017 aici..0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus