iulie 2017
Festivalul de teatru Undercloud, 2017
Se împlinesc 10 ani de când UNDERCLOUD, primul festival de teatru independent din România, se desfăşoară în fiecare vară în Bucureşti. Ediţia aniversară ce va avea loc în perioada 22-31 august 2017, la ARCUB-Gabroveni, va fi marcată de evenimente teatrale unice, de prezenţa unor personalităţi ale teatrului românesc şi străin, de petreceri şi surprize.

În cele trei secţiuni ale sale - Concurs, Invitaţi din străinătate şi Invitaţi din România -, cea de-a X-a ediţie UNDERCLOUD propune publicului cele mai noi şi incitante producţii din teatrul independent, spectacole de notorietate din teatrul românesc, dar şi spectacole independente din străinătate. În 2017, în programul festivalului vor fi prezente producţii din Franţa, Spania, Polonia şi Israel.

Timp de zece zile, spectacolele si evenimentele conexe, vor fi găzduite în cinci dintre sălile Hanului Gabroveni (Strada Lipscani, nr. 84-90).


Cele 17 spectacole selectate în secţiunea Concurs, ce conving prin calitatea abordării artistice şi a interpretării, sunt:
1. O femeie singură, regia Daniel Grigore-Simion, Teatrul de Artă Bucureşti
2. 2 femei contemporane, coregrafia Ioana Marchidan, Centrul Independent Coregrafic Linotip
3. Babel, coregrafia Arcadie Rusu, Centrul Independent Coregrafic Linotip
4. Psycho, regia Iris Spiridon, Teatrul Apollo 111
5. Înaintea erei noastre, regia Daniel Chirilă, Teatrul LUNI de la Green Hours
6. Homo Americanus, de şi cu Paul Cimpoieru, Teatrul LUNI de la Green Hours
7. O noapte pe dos, regia Tudor Ţepeneag, Teatrul de Artă Bucureşti
8. Aeroport, regia Alexandru Nagy, Godot Cafe-Teatru
9. Copii răi, regia Geanina Hergheligiu, Teatrul Arte dell' Anima
10. România 2050, regia Radu Popescu, Teatrul Apropo - spectacolul nu va fi prezentat în festival din cauza absenţei unui actor din distribuţie
11. Singularity, regia Mariana Cămărăşan, Teatrul de Artă Bucureşti
12. Menajeria de sticlă, regia Alexandra Penciuc, POINT
13. Frig, regia Alexandru Bogdan, Teatrul UNTEATRU
14. Pe jumătate cântec, regia Crista Bilciu, Teatrul de Foc
15. Sunt eu, Annabel, regia Cristina Andreea Ion, Lightwave Theatre
16. Pescăruşul Jonathan Livingstone, un concept Acrobatika cu Doru Mois şi Alina Pisculungeanu
17. O intervenţie, regia Radu Iacoban, Teatrul Act.

"Când eşti un nume, toţi vor să se asocieze cu tine, iţi propun texte, îşi doresc compania ta, se folosesc de imaginea ta. Când eşti la început de drum trebuie să te lupţi pentru locul tău, să-l ocupi prin talent, să-l meriţi prin muncă şi prin ceea ce te face diferit. UNDERCLOUD are intuiţie şi selectează tineri care într-un timp scurt demonstrează că nu au fost un accident. Competiţia UNDERCLOUD este în primul rând cu sine şi apoi cu ceilalţi. UNDERCLOUD s-a născut din nevoia de a fi împreună, de a ne întâlni şi de a face performanţă. Ceea ce ne-a unit a fost calitatea, indiferent de modul pe care l-am ales pentru a ne exprima. Clasic sau experimental... UNDERCLOUD girează pentru spectacole necesare." (Chris Simion-Mercurian)

În curând vor fi anunţate şi spectacolele selectate în cele două secţiuni din afara competiţiei - Invitaţi din România şi Invitaţi din străinătate, dar şi invitaţii speciali şi evenimentele care vor compune ediţia de sărbătoare. Programul complet al festivalului se poate consulta aici.

DESPRE UNDERCLOUD
1. Primul festival de teatru independent din România, organizat anual în Bucureşti din 2008.
2. UNDERCLOUD pentru că primele 3 ediţii s-au desfăşurat sub cerul liber, pe celebra terasă "La Motoare".
3. Festivalul Necesar de Teatru Independent.
4. Festivalul de teatru independent la care au jucat cel puţin 10 dintre actorii tăi preferaţi.
5. Singurul festival internaţional de teatru independent din România desfăşurat sub egida programului european Europe for Festivals. Festivals for Europe- certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
6. Primul festival de teatru independent din România care a introdus în program, în 2012, secţiunea Concurs (cu premii).
7. Afişul celei de-a 7-a ediţii a fost reprezentat de lucrarea Primăvara a lui Ştefan Câlţia.
8. Eveniment cultural ales de celebrul filosof francez şi romancier Pascal Bruckner pentru debutul în dramaturgie, cu piesa Crăciun la palat.
9. Singurul festival de teatru unde spectacolele lectură concurează ca interes, din partea publicului, cu spectacolele montate.
10. Peste 500 de voluntari au fost implicaţi în organizare, din 2008 şi până în prezent.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus