noiembrie 2005
Angels in America
Sâmbată, 26 noiembrie 2005, de la ora 20.00, HBO vă pregăteşte un maraton Angels in America. Episod după episod, şase ore cu Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson, toate în aceeaşi seară.

HBO are onoarea să prezinte serialul anului 2004. 11 premii Emmy, mai mult decât oricare altă producţie pentru televiziune. O distribuţie de excepţie: Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson. Cronici entuziaste. Un buget despre care scepticii au scris că prezintă un risc pe care numai HBO ar fi fost în stare să şi-l asume. Angels in America.

Cu orice am începe, când vorbim despre Angels in America ajungem la aceeaşi concluzie: trebuie vazut.

Mesaj dramatic şi controversat, subiecte încă tabu, mai ales în Europa noastră, regie impecabilă, distribuţie excepţională şi o muzică îngerească - alegem la întâmplare oricare din aceste părţi ale întregului şi ne simţim cuprinşi de uimire tocmai în lumea asta în care nu mai credeam că există ceva în stare să ne uimească.

Este cu atât mai şocant cu cât personajele sunt complexe, savuroase, educate, sofisticate, fascinante. Personaje deseori chinuite de presiunea unei societăţi intolerante şi de propriile slăbiciuni şi poate tocmai de aceea atât de apropiate nouă ca reacţii, încât începem să le trăim replicile. Sunt disconforturi şi speranţe noi în fiecare minut al acestui serial.

Angels in America, fără să dăm prea multe detalii ca să nu stricăm plăcerea descoperirii filmului, descrie problemele Americii din anii '80, aplicabile mai mult sau mai puţin oricărei ţări (poate în alte timpuri): nemulţumiri create de puterea politică, primele victime ale flagelului SIDA, controversele din jurul homosexualilor blamaţi pentru aparenta lipsă de moralitate.

Dar cu siguranţă aţi mai auzit asta. Pentru că despre Angels in America se vorbeşte. Şi se va mai vorbi multă vreme de acum încolo...


Regia: Mike Nichols Cu: Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus