februarie 2018
Între 9 şi 11 februarie 2018, caravana Astra Film on Tour vine la Bucureşti, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu şase dintre cele mai bune documentare din colecţia AFF 2017. Astra Film on Tour îşi continuă călatoria cinematografică prin ţară cu cele mai apreciate filme de nonficţiune din lume din ultimul an.


Prima zi de Astra Film on Tour la Bucureşti, vineri, 9 februarie 2018, aduce pe marele ecran, de la ora 18:00, filmul The Challenge/ Confruntarea (regia Yuri Ancarani), o explorare vizualărealizată cu măiestrie, care redă pregătirile şeicilor din Qatar pentru un concurs cu şoimi, într-o opulentă experienţă cinematografică.

Taste of cement/ Gust de ciment, în regia lui ZiadKalthoum, un film poetic despre drama refugiaţilor sirieni, va rula tot vineri, 9 februarie 2018, de la ora 20:00. Adoptând o estetică stilizată, filmul urmăreşte un grup de lucrători în construcţii sirieni în Beirut, copleşiţi de oboseala rutinei zilnice, care devine oboseală mentală sub greutatea psihologică a războiului. Ei lucrează pentru a construi un oraş care le este inaccesibil, în timp ce propriile lor oraşe sunt distruse.

Sâmbătă, 10 februarie 2018, de la ora 18:00, este programat filmul Bad Kids / Copii-problemă (regia Keith Fulton), un documentar observaţional care-i urmăreşte pe parcursul unui an pe câţiva dintre elevii cu probleme şi pe directoarea inimoasă a liceului californian Black Rock, unliceu alternativ pentru elevii aflaţi în pericol de abandon şcolar.

De la ora 20:00, cinefilii de la MŢR vor urmări filmul PhoeniXXX (regia Mihai Gavril Dragolea), distins cu Premiul pentru cea mai bună cercetare în secţiunea România la AFF 2017, un film care dezvăluie viaţa offline a două modele de videochat şi oferă spectatorului accesul fără precedent într-o industrie nemiloasă şi foarte populară în România.

A treia zi de proiecţii Astra Film on Tour, duminică, 11 februarie 2018, începe la ora 17:00 cu filmul Convictions / Comisia de recrutare, regia Tatiana Chistova, un film care oferă o privire rar întâlnită în măruntaiele maşinăriei birocratice prin care sunt obligaţi să treacă toţi tinerii consideraţi apţi pentru serviciul militar în societatea tot mai militarizată din Rusia de azi. Atunci când recruţii se întâmplă să fie "diferiţi" confruntarea cu comisia devine dramatică.

De la ora 19:00, va rula Communion / Prima împărtăşanie de Anna Zamecka, un film emoţionant despre eforturile unei tinere de a menţine laolaltă o familie disfuncţională. Matură dincolo de vârsta ei, Ola, care are 14 ani, găteşte, face curăţenie, are grijă de fratele ei autist, în vreme ce tatăl e inutil iar mama lipseşte cu desăvârşire. Tot ei îi revine sarcina de a-l ajuta pe fratele ei să fie acceptat pentru prima împărtăşanie, o ocazie pentru reuniunea întregii familii.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului - Studio Horia Bernea din cadrul MNTR - Intrarea prin strada Monetăriei 3, Sector 1, Bucureşti. Preţul unui bilet este de 10 lei.
 
Astra Film On Tour la Bucureşti este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Judeţean Sibiu, Muzeul Naţional al Ţăranului Român.
 
Cea de-a XXV-a ediţie a Astra Film Festival va avea loc la Sibiu între 15 şi 21 octombrie 2018.
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus