Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Comunicate de presă - concerte

Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018

martie 2018
Duminică, 25 martie 2018, începând cu ora 19, Filarmonica "George Enescu" în colaborare cu Asociaţia Home of Strings, vă invită cu drag la sala mică a Ateneului Român la un Concert Pascal unde îl veţi întâlni pe solistul Cosmin-Horaţiu Stoica, Concert Maestru al Filarmonicii "Paul Constantinescu", care va interpreta Sonata nr 1 pentru vioară solo de J.S. Bach.

În partea a doua a concertului, în interpretarea solistelor soprana Maria Ungheanu şi mezzosoprana Andreea Nina Achilov, acompaniate de un ansamblu cameral format din instrumentişti ai Operei Române, veţi audia una dintre cele mai emoţionante capodopere ale muzicii sacre din toate timpurile, Stabat Mater de G.B. Pergolesi (1710-1736), reprezentant de seamă al barocului muzical italian.

Ascultaţi aici două arii din opera Carmen şi Povestirile lui Hoffman în interpretarea celor două soliste ale acestui concert.

Poemul Stabat Mater Dolorosa este considerat unul dintre cele şapte imnuri latine ale tuturor timpurilor. Se bazează pe profeţia lui Simeon că o sabie urma să străpungă inima Mariei, mama lui Isus (Luca 2, 35). Imnul a apărut în secolul al XIII-lea în vârful devotamentului franciscan al lui Isus răstignit şi a fost atribuit Papei Inocenţiu al III-lea (1216), Sfântului Bonaventure sau, mai des, lui Jacopone da Todi (1230-1306). În 1727, imnul a fost rescris ca o secvenţă pentru Liturghia celor Şapte Sfinte laude ale Mariei (15 septembrie). Există un imn în oglindă al acestuia, Stabat Mater speciosa, care arată bucuria Fecioarei Maria la naşterea lui Isus.

Mulţumim sponsorilor noştri:
Sponsor principal: Mobexpert.
Bosch, Anvergura, Arta Ceaiului, Brosnor, Cardinalia, Clinica Eliade, Clinia Hygeea, Clinica Neuroaxis, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Dentexcela3, el studio, Eximbank, Simona Straton.
De asemenea vreau să mulţumesc unei minunate Doamne care a dorit să rămână anonimă, pentru susţinerea acestui concert. Un gest care nu poate fi descris prin cuvinte. Vă mulţumim încă o dată Stimată Doamnă.
Parteneri Media: 4 Arte, Agerpres, Arte line, BlitzTv, Ceasca de cultura, Cultura Bzi, Intervio live, LiterNet.ro, Manager Express, Metropotam, News24, Online gallery, Promenada culturala, PRwave, Semne bune.
Biletele se vând la casa Ateneului Român, marţi-vineri, ora12-19, telefon 021.315.68.75
Pentru alte Informaţii legate de eveniment vă rugăm să consultaţi homeofstrings.blogspot.ro

Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte

Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România, Comunicat de presă
 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Jazzy Christmas Concert cu Ramona Horvath Quartet, 2017, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.