februarie 2018
Cel mai bun actor în rol secundar

Christopher Plummer pentru All the Money in the World
E nominalizarea care vorbeşte pe tema "Oscarurile şi politica" cât ar face-o o teză de doctorat. Plummer l-a înlocuit pe Kevin Spacey într-o lună şi jumătate în deja filmatul All the Money in the World. Povestea Spacey e common knowledge. Nominalizarea lui Plummer pare a fi mai degrabă un statement al Academiei Americane şi mult mai puţin ceva legat de ce şi cum joacă în film. Don't get me wrong, e un actor gigantic şi face o treabă civilizată în film dar după părerea mea nu-i tocmai material de nominalizat. Filmul mi s-a părut sinistru şi principala activitate din timpul vizionării a fost să mă rog să se termine cât mai repede.


Sam Rockwell pentru Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Mi-a plăcut întotdeauna omu' acesta, dar nu mi-am dat niciodată seama exact de ce. După rolul ăsta ştiu. Cu scrisul despre asta e mai greu. E imprevizibil, e fin în nebunia lui, e mega amuzant şi răvăşitor când se joacă cu adâncimile. Am râs în hohote la unele dintre reacţiile lui din film şi m-am emoţionat ca o bunicuţă la altele. E prima lui nominalizare la Oscar şi mă bucur de zici că-i frati-miu la gândul că o să-l şi câştige. N-am fraţi dar îmi imaginez că te bucuri pentru ei atunci când li se întâmplă lucruri mişto.


Woody Harrelson pentru Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Cred că tipul ăsta a jucat în absolut toate filmele făcute după anul 1995. E minunat în omniprezenţa lui. Dacă trebuie să numesc un film în care a jucat îmi vine greu ceva în minte (deşi lucrul ăsta s-a schimbat după True Detective). Am surprize de fiecare dată când cineva pomeneşte câte un film mare în care a jucat, iar eu nu-mi amintesc prezenţa lui acolo. Probabil că memoria mea n-are "chimie" cu el pentru că otherwise e foarte bun în mai tot ce face. În Three Billboards Outside Ebbing, Missouri rămâi cu frustrarea că nu-l vezi mai mult.


Richard Jenkins pentru The Shape of Water
Am căutat mult, dar n-am gânduri sau păreri despre interpretarea lui. Pare genul ăla de rol despre care uiţi că a existat în film. Şi nu pentru că n-ar fi mişto ce face, ci pentru că nu-ţi rupe balamalele pe niciunde. Ca element de trivia, rolul pe care-l joacă a fost scris pentru Ian McKellen.


Willem Dafoe pentru The Florida Project
A rămas cu mine vocea lui din film. Şi faptul că poate să joace şi un personaj care mai degrabă o să te ajute în loc să ia o lamă şi să-şi facă fular din pielea ta. Pentru că asta îmi inspiră Dafoe în general. Dar după filmul asta chiar ţi-l doreşti ca vecin sau ca administrator de bloc. E interesant că se integrează foarte bine în peisajul hyper realist pe care-l pictează Bria Vinaite şi Brooklynn Prince şi nu face notă discordantă deloc.


Cine câştigă: Sam Rockwell
Cine mi-aş dori să câştige: Sam Rockwell

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus