Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Premiile Oscar, 2018

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Exerciţii de păreristică (I) - Cel mai bun actor în rol secundar la Oscar, 2018


februarie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cel mai bun actor în rol secundar

Christopher Plummer pentru All the Money in the World
E nominalizarea care vorbeşte pe tema "Oscarurile şi politica" cât ar face-o o teză de doctorat. Plummer l-a înlocuit pe Kevin Spacey într-o lună şi jumătate în deja filmatul All the Money in the World. Povestea Spacey e common knowledge. Nominalizarea lui Plummer pare a fi mai degrabă un statement al Academiei Americane şi mult mai puţin ceva legat de ce şi cum joacă în film. Don't get me wrong, e un actor gigantic şi face o treabă civilizată în film dar după părerea mea nu-i tocmai material de nominalizat. Filmul mi s-a părut sinistru şi principala activitate din timpul vizionării a fost să mă rog să se termine cât mai repede.


Sam Rockwell pentru Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Mi-a plăcut întotdeauna omu' acesta, dar nu mi-am dat niciodată seama exact de ce. După rolul ăsta ştiu. Cu scrisul despre asta e mai greu. E imprevizibil, e fin în nebunia lui, e mega amuzant şi răvăşitor când se joacă cu adâncimile. Am râs în hohote la unele dintre reacţiile lui din film şi m-am emoţionat ca o bunicuţă la altele. E prima lui nominalizare la Oscar şi mă bucur de zici că-i frati-miu la gândul că o să-l şi câştige. N-am fraţi dar îmi imaginez că te bucuri pentru ei atunci când li se întâmplă lucruri mişto.


Woody Harrelson pentru Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Cred că tipul ăsta a jucat în absolut toate filmele făcute după anul 1995. E minunat în omniprezenţa lui. Dacă trebuie să numesc un film în care a jucat îmi vine greu ceva în minte (deşi lucrul ăsta s-a schimbat după True Detective). Am surprize de fiecare dată când cineva pomeneşte câte un film mare în care a jucat, iar eu nu-mi amintesc prezenţa lui acolo. Probabil că memoria mea n-are "chimie" cu el pentru că otherwise e foarte bun în mai tot ce face. În Three Billboards Outside Ebbing, Missouri rămâi cu frustrarea că nu-l vezi mai mult.


Richard Jenkins pentru The Shape of Water
Am căutat mult, dar n-am gânduri sau păreri despre interpretarea lui. Pare genul ăla de rol despre care uiţi că a existat în film. Şi nu pentru că n-ar fi mişto ce face, ci pentru că nu-ţi rupe balamalele pe niciunde. Ca element de trivia, rolul pe care-l joacă a fost scris pentru Ian McKellen.


Willem Dafoe pentru The Florida Project
A rămas cu mine vocea lui din film. Şi faptul că poate să joace şi un personaj care mai degrabă o să te ajute în loc să ia o lamă şi să-şi facă fular din pielea ta. Pentru că asta îmi inspiră Dafoe în general. Dar după filmul asta chiar ţi-l doreşti ca vecin sau ca administrator de bloc. E interesant că se integrează foarte bine în peisajul hyper realist pe care-l pictează Bria Vinaite şi Brooklynn Prince şi nu face notă discordantă deloc.


Cine câştigă: Sam Rockwell
Cine mi-aş dori să câştige: Sam Rockwell Toate articolele despre Premiile Oscar, 2018


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Alexandru Ion


Alte articole

 Cîştigătorii şi nominalizările celei de-a 90-a ediţii a Premiilor Oscar, 2018, Comunicat de presă
 Exerciţii de păreristică (VI) - Cel mai bun film la Oscar, 2018, Alexandru Ion
 Exerciţii de păreristică (V) - Cea mai bună actriţă în rol principal la Oscar, 2018, Alexandru Ion
 Exerciţii de păreristică (IV) - Cel mai bun regizor la Oscar, 2018, Alexandru Ion
 Exerciţii de păreristică (III) - Cea mai bună actriţă în rol secundar la Oscar, 2018, Alexandru Ion
 Toate articolele despre Premiile Oscar, 2018


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer