martie 2018
Cea mai bună actriţă în rol principal

Sally Hawkins pentru The Shape of Water
M-am îndrăgostit un pic de ea. Guillermo del Toro a vrut o frumuseţe atipică pentru rolul ăsta şi-aş spune că a făcut alegerea potrivită cu Sally Hawkins. Mi se pare minunat de intens ce joacă în filmul ăsta mai ales că obţine intensitatea respectivă fără să scoată vreun cuvânt. Îmi aminteşte cumva de Audrey Tautou în Amélie. Doar că fără vorbe. Deci next level cum ar veni. E gingaşă, misterioasă, fragilă şi puternică în acelaşi timp şi te face să-ţi doreşti să poţi respira sub apă ca să o poţi lua de nevastă.


Saoirse Ronan pentru Lady Bird
A fost nominalizată la Oscar de 3 ori până la 23 de ani. Independent de premii şi nominalizări, este cu siguranţă una dintre cele mai capabile actriţe din zona asta de vârstă. Are un farmec imposibil de descris pentru că nu se revendică din zone convenţionale. E naturală şi autentică într-un mod extraterestru. Aşa cum e şi numele ei pentru oricine nu locuieşte în UK. E o întreagă poveste cu numele ei. Pentru detalii, check this out: vogue.com/article/how-to-pronounce-saoirse-ronan


Frances McDormand pentru Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Ai putea avea senzaţia că e cumva monocord ce joacă. Ce-i drept, un monocord scos din raiul actoriei şi scăldat în râuri de ambrozie şi talent. Şi-apoi vine secvenţa în care Woody Harrelson o interoghează iar reacţiile ei îţi arată nu doar că felul în care construieşte personajul nu-i monocord ci şi faptul că o să dea cu tine de toţi pereţii până n-o să mai ştii la ce te uiţi. E spectaculoasă şi-ţi vine să o aclami aşa cum ai aclama naţionala de fotbal a României dacă ar juca vreodată o finală de campionat mondial.


Meryl Streep pentru The Post
Nu ştiu ce-aş putea să scriu despre Meryl Streep. E Meryl fucking Streep. Are 3 Oscaruri din 21 (!!) de nominalizări. Din 2000 încoace a fost nominalizată aproape în fiecare an. E un moment în film în care se trezeşte din somn şi îşi dă seama că a adormit cu ochelarii în mână. E un lucru mic, foarte mic, dar felul în care joacă treaba asta e de-o naturaleţe care te îngheaţă.


Margot Robbie pentru I, Tonya
Odată cu rolul ăsta a instituit faptul că nu e doar superbă ci poate să şi joace. Asta în caz că mai existau dubii. Nu în legătură cu superbitatea care te face să înţepeneşti, că aia e evidentă şi ţipătoare, ci în legătură cu capacităţile ei actoriceşti. E absolut senzaţională în rolul Tonyei Harding iar asta e prima ei nominalizare la Oscar. Are un tip de combustie interioară care face ţăndări al patrulea perete şi care pare să inspire pe toată lumea din jurul ei.


Cine câştigă: Frances McDormand
Cine mi-aş dori să câştige: Margot Robbie (din raţiuni de slăbiciune masculină pentru că altfel Frances McDormand îşi merită cu vârf şi îndesat premiul)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus