Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2018

Cinepolitica, 2018 - cinci zile de film politic la Bucureşti


aprilie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală şi de Est dedicat filmului politic, revine între 18 şi 22 aprilie 2018, la Bucureşti.
Dedicat filmelor cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficţiune sau documentare, reunite sub sloganul "Not so politically correct", festivalul Cinepolitica va avea loc la Cinema Elvire Popescu şi Institutul Balassi din Bucureşti.

După un an plin de evenimente majore, de la testele nucleare efectuate de Coreea de Nord sau fenomenul fake-news la scandalul Weinstein sau ieşirea Statelor Unite din Acordul de la Paris, Cinepolitica revine cu cea de-a şaptea ediţie, unde spectatorii vor putea vedea cele mai noi şi puternice filme politice sau vor participa la dezbateri care punctează subiectele fierbinţi ale momentului.

"Cred că o tematică comună în programul de anul acesta ar fi "scheletul din dulap", ocultarea, revelarea şi asumarea vinovăţiei în cazul unor "molime" cronice ale civilizaţiei umane. Vom prezenta filme şi informaţii care nu mai sunt expuse în "stradă", ci ascunse adânc, de-a lungul timpului, în memoria individuală", spune Marius Copel, selecţionerul festivalului.

***

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Ne găsiţi pe: www.cinepolitica.ro
Facebook: http://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival Toate articolele despre Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2018


0 comentarii

Spacer Spacer