Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Lansare de carte - Partida de vânătoare de Stelian Tănase


mai 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Vineri, 18 mai 2018, orele 19:00, Editura Vremea vă invită la lansarea cărţii Partida de vânătoare de Stelian Tănase. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas Cişmigiu, într-o atmosferă primitoare. Alături de scriitorul Stelian Tănase, vor lua cuvântul Carmen Muşat, Octavian Soviany şi Silvia Colfescu (directorul Editurii Vremea).

Partida de vânătoare este un roman foileton extrem de actual ca subiect, cu o tânără scriitoare aspirantă în rolul personajului principal. O carte despre... o carte, scrisă cu umor, energie şi ironii de tot felul. Când preotul sau psihologul par singurele opţiuni pentru a depăşi o anume perioadă a vieţii, se poate opta totuşi pentru a treia salvare: scrierea unui roman!

Personajul principal din Partida de vânătoare este Ţumpi, o femeie de 30 de ani, ce trăieşte schimbarea prefixului sub forma tuturor crizelor posibile - sentimentală, profesională şi de identitate. Părăsită la altar, îşi părăseşte locul de muncă şi rămâne fără nici un scop în viaţă, Ţumpi se apucă însă de scris şi evadează în universul propriei cărţi, exploatându-şi personajele emoţional şi sexual pentru a câştiga faimă printre cititori. De-a lungul efortului creator, Ţumpi se va prăbuşi în toate capcanele scriitorului aspirant - consum de anxiolitice, neputinţa de a distinge între realitate şi imaginaţie, pierderea inspiraţiei, recenzii dintre cele mai surprinzătoare, distrugerea manuscrisului şi... revolta personajelor.

Ţumpi însăşi este un personaj foarte actual, în contextul epocii noastre: tinereţea se întrepătrunde cu maturitatea trezind prematur spaima de îmbătrânire, eşecul sentimental devine o condamnare la veşnică singurătate, jobul reprezintă o nesfârşită pendulare între agonie şi extaz. Cu toţii cunoaştem cel puţin o Ţumpi - într-o continuă agitaţie şi nelinişte interioară, vânată de bărbaţi dubioşi, când adorată, când ignorată, plină de idei măreţe, dar deznădăjduind într-ascuns. Instrumentele de înfruntat lumea: pălărioara, rujul şi pastila de xanax.

Romanul pe care Ţumpi are ambiţia de a-l scrie este unul po-po-po, adică porno-politic-poliţist, cu toate ingredientele unui succes de zile mari. Intriga erotică întrepătrunde culisele politice şi naşte complicaţii cu oamenii legii. Însă de la entuziasmul primelor licăriri de imaginaţie şi până la crunta pană de inspiraţie e mai puţin de un pas.

De-ar fi însă doar atât! Dincolo de provocarea de a-i umbri pe marii scriitori ai lumi, Ţumpi are de înfruntat şi reacţiile savuroase ale cititorilor - declaraţii de dragoste şi ameninţări cu moartea, în egală măsură.

"În toate romanele mele, personajul principal este o femeie", mărturiseşte Stelian Tănase. "Aleg întotdeauna femeia pentru că e mai plină de angoase şi probleme decât un bărbat. Despre o femeie ai oricând ce scrie!".

Romanul Partida de vânătoare va fi lansat vineri, pe 18 mai 2018, la Librăria Humanitas Cişmigiu, la ora 19:00. Vă aşteptăm cu drag!

Citiţi un fragment din acest roman aici.
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer