aprilie 2018
Trupele de teatru de liceeni din toată ţara se pot înscrie la cea de-a XIII-a ediţie a festivalului Ideo Ideis, care va avea loc între 6 şi 12 august 2018 la Alexandria. Opt trupe din cele înscrise şi o trupă locală, din Alexandria, vor putea participa la secţiunea non-competitivă "Spectacole de Teatru Tânăr" a celui mai mare festival de teatru tânăr din România.
Ultima zi de înscrieri pentru trupe este 17 mai 2018.

Participarea la festival le asigură liceenilor din trupele selectate un program intensiv de ateliere de dezvoltare personală şi ateliere de măiestrie special gândite pentru ei, unde pot alege între dans, scriere creativă, muzică, film sau fotografie, toate susţinute de tineri profesionişti. În fiecare seară pot participa gratuit la toate evenimentele din festival: spectacole de teatru profesionist, masterclass-uri, Seara Povestitorilor, Cinemateca Târzie.

De asemenea, fiecare trupă va avea alături pe timpul festivalului un profesionist din lumea teatrului care o va ghida şi va oferi feedback aplicat fiecărui participant în parte. Acesta îi va fi desemnat fiecărei trupe dintre invitaţii festivalului, şi anume Pavel Bartoş, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Şerban Pavlu, Ofelia Popii, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu.

Trupele se pot înscrie până pe 17 mai 2018, ora 17:00, pe www.ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Trupele selectate vor fi anunţate pe 25 mai 2018. Selecţionerii trupelor sunt Andreea Borţun (regizor, co-preşedinte Asociaţia TETA), Alexandru Ion (actor, co-preşedinte Asociaţia TETA), Andu Ruscan (teatrolog, director Ideo Ideis) Lavinia Cioacă (manager cultural, vice-preşedinte Asociaţia TETA), şi Paul Petrache (critic de film, coordonator al departamentului relaţii trupe Ideo Ideis).

***

Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei înşişi şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

www.ideoideis.ro