Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film de animaţie anim'est, 2018

Au început înscrierile la cea de-a unsprezecea ediţie a Animation Worksheep - Anim'est, 2018


iulie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Animation Worksheep, atelierul intensiv de animaţie organizat de Anim'est, a dat startul înscrierilor la cea de-a unsprezecea ediţie, care va avea loc între 1 - 22 septembrie 2018 la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative - CINETic.

Tinerii din România şi Republica Moldova vor învăţa diverse tehnici de animaţie, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, sub îndrumarea unor specialişti ai industriei. În plus, participanţii se vor familiariza cu elemente de storytelling şi editare, modul de lucru din cadrul atelierului imitând procesul de creaţie din marile studiouri de animaţie.

Doritorii se pot înscrie până pe 10 august 2018 trimiţând o scrisoare de intenţie, CV şi portofoliu la adresa de e-mail [email protected]. Participarea este gratuită, iar cei din afara Bucureştiului vor avea cazarea şi masa asigurate. Programul de lucru va fi de luni până sâmbătă, timp de 8-10 ore pe zi, participarea fiind obligatorie pe întreaga durată a celor trei săptămâni.

Animation Worksheep este singurul atelier intensiv de animaţie din România, o platformă educativă care sprijină demersul echipei fondatoare a Festivalului de Film de Animaţie Anim'est de a pune bazele unei industrii locale de animaţie. Dintre cei peste optzeci de participanţi la ediţiile anterioare, o parte consistentă lucrează astăzi în studiouri de profil sau în domenii conexe, în care au ocazia să pună în practică abilităţile învăţate. În plus, o bună parte dintre cursanţii Animation Worksheep formează echipe şi înscriu propriile filme de animaţie în competiţia românească din cadrul Anim'est.

În cadrul celei mai recente ediţii Animation Worksheep, care a avut loc în primăvara lui 2018, 14 tineri animatori din România şi Republica Moldova au realizat animaţiile pentru un scurtmetraj documentar despre street-art-ul bucureştean. Alte produse realizate la ediţiile precedente ale atelierului sau cu sprijinul Animation Worksheep sunt videoclipuri animate pentru formaţii autohtone precum Subcarpaţi, Coma, Robin and the Backstabbers sau Orkid, spoturi comerciale sau vizualuri pentru piese de teatru şi live-act-uri din cadrul Anim'est.

Animation Worksheep este un proiect co-finanţat de CNC şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
Parteneri: CINETic si UNATC


Producţii Animation Worksheep:Descarcă programul anim'est, 2018 aici..
 Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est, 2018


0 comentarii

Spacer Spacer