Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2018

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Un Acting UP (din Bucureşti) la Ideo Ideis, 2018


, un interviu cu

august 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis

(Maria Moroşan)

Într-un bol se pun câteva ouă. Dacă nu aveţi, se pot înlocui cu niţică adolescenţă. Peste ea se toarnă trei linguri de amintiri fantomă: tricicleta pe care o aveai când stăteai la bloc, primul sărut sau un răsărit la mare. Se scoate din dulap ingredientul secret, adică Diana Mănăilă. Când o amesteci în compoziţie îţi scrie ea şi-un text.

E posibil ca adolescenţa să facă spumă şi să creadă că e deja tort de ciocolată. Atunci chemi un bărbos lepădat şi îl pui să le aducă aminte că nici măcar ouă nu sunt. Adolescenţa vorbeşte încet şi nu se aude nici până la cuptor sau uneori albuşul se separă de gălbenuş şi uită să se iubească în bol. Bărbosul lepădat le bate bine până se omogenizează la loc.

Câteodată dăm fail cu reţeta şi prăjitura e mai mult fantomă decât amintire şi nimănui nu prea îi vine să o guste. Nu e nici zahăr, nici empatie. Atunci ne dăm seama că mai trebuie să punem vreo câteva grame de timp şi parcă în sfârşit iese Amintiri fantomă.

***
Acting UP, Bucureşti
Amintiri fantomă
de Diana Mănăilă

Spectacolul Amintiri fantomă este despre unsprezece adolescenţi dintr-un centru de reeducare, care speră să îşi îndrepte greşelile. Minciunile şi dorinţa lor ca viaţa să-şi reia cursul normal înlătură, însă, orice şansă la o convieţuire liniştită şi la prietenii sincere.

Distribuţie: David Mandache, Maria Moroşan, Vlad Tudoran, Radu Costea, Andrei Dongo, Cezar Cioflan, Andreea Vaida, Anais Ramirez, Andreea Asaftei, Alexander Bălan, Diana Chiriţă
Regie: George Lepădatu, Diana Mănăilă
Coloana Sonoră: Fantome
Durată spectacol: 50 min.
Programare: Spectacolul se joacă sîmbătă, 11 august 2018, de la ora 12,15, la Sala Polivalentă din Alexandria. Intrarea este liberă. Toate articolele despre Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2018


0 comentarii

Spacer Spacer