octombrie 2018
Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2018
Festivalul de teatru pentru adolescenţi Excelsior Teen-Fest s-a încheiat pe 7 octombrie 2018 la Teatrul Excelsior, iar Juriul alcătuit din patru elevi de liceu a desemnat câştigătorul celei de-a IV-a ediţii: spectacolul Mamă, mi-am pierdut mâna!, regizat de Alexandru Mâzgăreanu, o producţie a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.


Timp de zece zile, adolescenţii au avut ocazia să experimenteze o altfel de întâlnire cu teatrul. Au urmărit spectacole captivante - poveşti inspirate din orizontul lor de preocupări sau reinterpretări surprinzătoare ale unor texte din dramaturgia universală -, însă ei nu au fost doar spectatori, ci şi creatori de poveşti, stimulaţi de Viitorul imaginaT, tema acestei ediţii.

Teen Attitude şi Reborn Classics, principalele secţiuni ale Festivalului, i-au adus pe adolescenţi faţă în faţă cu producţii de teatru profesionist din ţară (Bucureşti, Baia Mare, Botoşani, Piatra Neamţ şi Sibiu) şi din străinătate (Italia şi Lituania). Teen-Fest a fost şi în 2018 un mediu de încurajare a creativităţii şi abilităţilor artistice ale noii generaţii, de aceea Maratonul Adolescenţei Teens in the Spotlight a fost locul unde publicul larg a putut urmări creaţiile liceenilor participanţi la Atelierele de actorie, scenaristică şi cinematografie ale festivalului.

Ca platformă educaţională conectată la nevoile şi întrebările noii generaţii, Teen-Fest a adus teatrul şi mai aproape de adolescenţi, incluzând în programul recent încheiatei ediţii spectacole de teatru educaţional urmate de dialoguri cu realizatorii (secţiunile #teatruînlicee şi #încotro?), creaţii teatrale accesibilizate pentru publicul cu deficienţe senzoriale (secţiunea #împreună) şi producţii radiofonice dedicate publicului tânăr (Radio Teen), ce pot fi ascultate online / on air pe platforma eteatru.ro.

Adolescenţii s-au simţit ca acasă la Teen-Fest, iar acest lucru se reflectă nu doar în fotografii, ci şi în articolele şi reportajele pe care ei le-au realizat în fiecare zi pentru a surprinde atmosfera celui mai tânăr festival al toamnei. Povestea continuă, aşa că până la următoarea ediţie, Blog-ul şi Canalul de ştiri rămân deschise pentru a vă convinge că Teen-Fest a fost şi de data aceasta, poate mai mult decât la ediţiile precedente, un spaţiu nelimitat al creativităţii, empatiei şi explorării artistice a spiritului adolescentin.

Teen-Fest 2018 în imagini: https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest-2018-in-imagini/
Teen-Fest BLOG: https://teenfest.teatrul-excelsior.ro/

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior
Parteneri: Asociaţia T.E.T.Alexandria, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Teatrul Naţional Radiofonic, eteatru.ro, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, unteatru, Hotel Golden Tulip, Hotel Capitol, Hotel Central, Hotel Veneţia, Hostel Book-a-rest, CFR, Metrorex.
Parteneri Media: BookHub, Radio România Cultural, Revista LZR, GoingOut, Pro Bucureşti, Bucharest Guide, Cititorul.net, bucuresteni.ro, 4arte, Yorick, LiterNet.ro, Vice, Matricea Românească, Teen Press, Revista Arte şi Meserii.
Plăcut de Radio Guerrilla
Sponsori: Aqua Carpatica, Alka, Profructta, Butoiul cu Îngheţată, Cartepedia.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus