Festivalul de Harpă Bucureşti reuneşte harpişti din România, Franţa, Ungaria, Grecia, Germania, Republica Moldova şi Italia, propunându-şi promovarea harpei, în rândul publicului de toate vârstele, dar în special în rândul copiilor. Cu această ocazie, Festivalul va celebra trecerea a 125 de ani de harpă în România. Programul Festivalului de Harpă Bucureşti va cuprinde următoarele: recitaluri, masterclass, workshop, simpozion şi expoziţia de harpe.
În cadrul Festivalului, elevii şi studenţii harpişti vor avea posibilitatea de a participa gratuit la un masterclass, prin care pot beneficia de experienţa unor harpişti recunoscuţi la nivel internaţional.
Programul FHB 2018
(toate evenimentele vor fi găzduite de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti)
(toate evenimentele vor fi găzduite de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti)
Vineri, 26 octombrie 2018
Startul Festivalului este dat de deschiderea Expoziţiilor de Harpe CAMAC Harps şi "Papfalvy Harps-Hàrfamives", la orele 9:30.
Cu sprijinul sponsorului principal, firma "Camac-Harps", Recitalul de Deschidere al Festivalului de Harpă Bucureşti 2018 va fi susţinut de renumita harpistă Chantal Mathieu şi va cuprinde un program atractiv de muzică franceză şi spaniolă din perioada romantismului târziu şi până în zilele noastre. (orele 18:30)
Recitalul de Deschidere va fi precedat de un micro-recital al Ansamblului de Harpe (cca. 20 de harpe de concert şi harpe celtice), alcătuit din harpişti din toată ţara, ce va cuprinde un program special orchestrat pentru acest Ansamblu de Harpe de către Mladen Spasinovici. (orele 18)
Sâmbătă, 27 octombrie, 2018
În cea de-a doua zi a Festivalului de Harpă vom avea bucuria de a audia elevi şi studenţi excepţionali în cadrul programului cultural-educativ "Tinere speranţe" (orele 10:30), urmat de trei MasterClasses oferite de harpiştii Chantal Mathieu, Maria Bîldea şi Viktor Hartobanu.
În după-amiaza zilei de 27 octombrie 2018, vom continua cu două recitaluri susţinute de două harpiste importante ale României, Miruna Vidican şi Ionela Brădean, cea din urmă formând un duo cu flautista Gabriela Petecilă. (orele 16)
Seara zilei de 27 octombrie 2018 va fi una specială. Pentru prima dată, maestrul Ion Ivan-Roncea va concerta alături de fiicele sale, Ioana Nicolescu (harpă) şi Ştefana Ivan-Roncea (vioară). Un trio în premieră, cu un program inedit. (orele 19)
Duminică, 28 octombrie, 2018
Ultima zi a Festivalului, va începe cu Workshop-ul "The string and its surroundings" despre mentenanţa harpei, susţinut de tehnicianul lutier Papfalvy Ferenc, urmat de Simpozionul "Harpa Rediviva", prezentat de către harpista Chantal Mathieu. (orele 10)
În după-amiaza zilei de 28 octombrie 2018, vom avea plăcerea de a asculta recitaluri susţinute de Iuliana Bolgari (harpă) şi Rozalia Pataki (harpă), urmat de recitalul duo-ului Cell'Arpa: Roxana Moişanu (harpă) şi Mladen Spasinovici(violoncel), cu un program interesant, în primă audiţie naţională, alături de Rafael Butaru (vioară), Cătălina Cîrciu(vioară), Cătălina Filipescu (violă), Iulian Ochescu (pian). (orele 17:15)
Recitalul de Închidere al Festivalului de Harpă Bucureşti 2018 va fi susţinut de remarcabila harpistă Maria Bîldea, ce ne va încânta împreuna cu Marilena Dori (flaut). (orele 19)
Noi vă aşteptăm cu drag la Festivalul de Harpă Bucureşti şi la Expoziţiile de harpe CAMAC şi "Papfalvy Harps-Hàrfamives", care vor fi găzduite de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
Intrarea este liberă.
Sponsor principal: Camac Harps - camac-harps.com/en/la-maison-camac/
Sponsori: Papfalvy Harps-Hàrfamives - harfamives.eu/en / Activ Asigurări - activasigurari.ro
Contact şi informaţii: festivaluldeharpabucuresti.ro/ / asociatiaharpistilordinromania.ro/
Social media: Youtube Asociaţia Harpiştilor din România / Facebook Festivalul de Harpă Bucureşti / Facebook Asociaţia Harpiştilor din România