octombrie 2018
Revista Scena.ro
În avanpremieră la cea de a cincea ediţie a Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti, 2018 cu tema "istoria cu i mic", care se desfăşoară între 11 şi 14 octombrie 2018 la Arcub-Gabroveni şi Teatrul Mic, lansăm un nou episod al Podcastului Scena.ro. Discuţia din această săptămână îi are ca invitaţi pe dramaturgul Mihaela Michailov şi regizorul David Schwartz, sub titlul Teatrul politic.

A fost nevoie de aproape trei decenii de la căderea comunismului pentru ca teatrul politic să fie din nou reasumat de noile generaţii, care se înscriu astfel într-un trend global. Discursul despre teme politice este azi deschis, argumentat şi foarte vocal atât la noi, cât şi pe scena internaţională. Proiectele de teatru cu o clară dimensiune de justiţie socială sunt tot mai dese, în special în teatrul independent, dar mai nou şi în teatrele publice.

Vă invităm să ascultaţi o discuţie cu doi dintre cei mai activi reprezentanţi ai acestei direcţii în teatrul românesc - în Podcastul Scena.ro #4.

Noul episod este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei - https://soundcloud.com/revistascenaro, dar şi pe www.eteatru.ro.


Podcastul Scena.ro este iniţiat de criticul de teatru Cristina Modreanu, redactoarea şefă a revistei Scena.ro, care şi moderează discuţiile alături de Oana Cristea-Grigorescu, producătoare radio şi este produs de Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului şi Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro - resurse culturale disponibile online, finanţat de AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus