Mai poate teatrul să creeze iluzia unei alte lumi, să propună surprize tip Deux ex Machina, ca în vremurile sale antice sau soluţia pentru seducerea spectatorului de azi e la capătul celălalt, şi anume în eliberarea de "trucuri" şi în adresarea directă, în emoţia care vine din contactul neintermediat între actor şi spectator?
Noile tehnologii sunt la mijloc între aceste două extreme şi în tot mai multe cazuri sunt folosite de creatori pentru a reface măcar parţial mediul suprasaturat tehnologic în care trăiesc majoritatea spectatorilor contemporani. Despre cum integrează cu sens noile tehnologii în creaţiile lor am stat de vorbă cu doi dintre creatorii de teatru români - Carmen Lidia Vidu şi Adrian Damian - care dovedesc o abordare inteligentă şi articulată a acestora - în Podcastul Scena.ro # 6.
Noul episod, este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei - https://soundcloud.com/revistascenaro, dar şi pe www.eteatru.ro.
Podcastul Scena.ro este iniţiat de criticul de teatru Cristina Modreanu, redactoarea şefă a revistei Scena.ro, care şi moderează discuţiile alături de Oana Cristea-Grigorescu, producătoare radio şi este produs de Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului şi Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro - resurse culturale disponibile online, finanţat de AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.