Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul George Enescu, 2019

Festivalul Copiilor în premieră la Festivalul Enescu, 2019


martie 2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ediţia din 2019 a Festivalului "George Enescu" aduce o nouă premieră - Festivalul "George Enescu" pentru Copii - posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din Bucureşti.

Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

Concertele din Festivalul Enescu vor fi prezentate de artiştii Operei Comice într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a menţine atenţia copiilor, de maxim 30 de minute, păstrând în acelaşi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentaţii, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susţinută de muzicienii Operei Comice pentru Copii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 şi 12 ani, vor putea intra şi ei, alături de adulţi, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

"Un lucru mai puţin cunoscut este că, în realitate, spectatorii noştri au vârste cuprinse între 3 şi 93 de ani. Deseori se întâmplă să vedem în sală familii cu trei generaţii de reprezentanţi. Festivalul "George Enescu" pentru Copii, chiar dacă este dedicat copiilor, va deveni prilejul pentru cea mai interesantă conversaţie despre muzica clasică între generaţii. Părinţii sau bunicii care participă la festivalul mare vor putea să repete experienţa alături de cei mici şi să compare sentimente, emoţii, trăiri", a declarat soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Ediţia din 2019 a Festivalului Internaţional "George Enescu" propune o lume unită prin muzică, indiferent de origine, credinţă, gen sau vârstă. Astfel, festivalul dedicat copiilor completează seria proiectelor speciale menite să apropie Festivalul Enescu de un public cât mai divers.

"Muzica clasică trebuie să facă parte din lumea contemporană, aşa cum o face muzica în general. Ne-am propus acest obiectiv ambiţios de a "normaliza" consumul de muzică clasică, iar festivalul dedicat copiilor nu este altceva decât o astfel de normalizare. Festivalul expune copiii de la vârste fragede la experienţa unui festival de muzică clasică şi, mai ales, susţine eforturile Operei Comice de a le forma gustul pentru muzica cultă", a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internaţional "George Enescu".

Festivalul "George Enescu" pentru Copii va fi organizat de Opera Comică pentru Copii din Bucureşti la sediul său din Calea Giuleşti nr. 16, în perioada 31 august - 22 septembrie 2019. Concertele vor avea loc în cele patru week-end-uri de festival, respectiv 31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie şi 21-22 septembrie 2019. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 1 mai 2019 pe Bilete.ro, la preţul de 25 de lei.

Despre Opera Comică pentru Copii
Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

Descarcă programul Festivalului George Enescu 2019 aici.. Toate articolele despre Festivalul George Enescu, 2019


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


ÎN PROGRAM

https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/
Vineri, 05.06.2020 - toată ziua
Sâmbătă, 06.06.2020 - toată ziua
Duminică, 07.06.2020 - toată ziua
Luni, 08.06.2020 - toată ziua
Marţi, 09.06.2020 - toată ziua
Miercuri, 10.06.2020 - toată ziua
Joi, 11.06.2020 - toată ziua


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Festivalul Enescu Online, luna a 3-a: Program artistic nominalizat la International Opera Awards , Comunicat de presă
 Concertul Orchestrei Naţionale a Franţei în Festival Enescu on line, Marcel Frandeş
 Festivalul şi Concursul Enescu continuă programul de transmisiuni online, Comunicat de presă
 Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, în Festivalul George Enescu - on line, Marcel Frandeş
 Orchestra Naţională Simfonică a Radiodifuziunii Poloneze în Festivalul George Enescu - stagiunea on line, Marcel Frandeş
 Toate articolele despre Festivalul George Enescu, 2019


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer